Cum au făcut nişte programatori anonimi 40.000 de dolari dintr-un antivirus fals pentru Android
0Cum poţi să convingi oamenii să descarce o aplicaţie falsă de 10.000 de ori? Îi dai un nume interesant şi o maschezi în spatele unui presupus antivirus. Virus Shield, o aplicaţie din Play Store-ul Google a făcut acest lucru.
Potrivit lui Artem Russakovskii, într-o postare pe Google+, aplicaţia e falsă şi cu toate acestea a ocupat locul 1 în clasamentul aplicaţiilor plătite din Google Play Store. Ea a profitat de faptul că aplicaţiile pot fi urcate fără niciun control din partea Google şi până la un raport din partea utilizatorilor, nu poate fi scoasă.
Virus Shield a costat 4 dolari, nu avea nicio imagine din interior, niciun site şi era făcută de o firmă numită Deviant Solutions care nu avea niciun site, în afară de o pagină pe Google Play şi una neoficială pe Facebook, unde avea 16 like-uri. Scria fals peste tot, dar 10.000 de utilizatori au descărcat-o. De asemenea, avea numeroase review-uri pozitive.

Potrivit Android Police, codul sursă verificat de către aceştia nu conţine nicio urmă de antivirus, singuru lucru pe care-l face fiind să-şi schimbe imaginea dintr-un V într-un X.

Aplicaţia avea 4,7 stele după 10.000 de descărcări. Ea ar fi prevenit aplicaţiile-virus să fie instalate pe telefon.
[<a href="//storify.com/vladandriescu3/virus-7-aprilie" target="_blank">View the story "Virus - 7 aprilie" on Storify</a>]