FOTO VIDEO România e ţară gazdă pentru o tehnologie nouă de realitate augmentată creată de Catalyst WW

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Koch, directorul şi fondatorul Catalyst WW, vrea ca România să aibă un centru tip Silicon Valley. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Michael Koch, directorul şi fondatorul Catalyst WW, vrea ca România să aibă un centru tip Silicon Valley. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

România poate fi un centru pentru realitatea augmentată? Catalyst Worldwide consideră că da, iar astăzi şi-a prezentat noul proiect. Tehnologia realităţii augmentată de care dispui pe telefon sau tabletă este dezvoltată în totalitate în România.

„Un lucru bun cu tehnologia este că nu ştii niciodată unde va fi mâine“, a afirmat Michael Koch, directorul şi fondatorul Catalyst Worldwide. El mizează pe faptul că oamenii nu se vor plictisi nicicând de tehnologie şi că aceasta le poate aduce foarte multe beneficii. Odată cu aceste declaraţii a ridicat cortina şi de pe noua tehnologie dezvoltată de compania sa: realitatea augmentată made in Romania. Şi de aici va ajunge la toate companiile cu care Catalyst WW va încheia contracte.

Tehnologia este corectă: aplicaţiile proaste dispar, tehnologiile deficitare dispar, rămâne doar ceea ce e bun. Michael Koch

„Cred că realitatea augmentată va primi în timp un canal al său. Astfel va apărea un nou tip de conţinut care să profite de aceste oportunităţi pe care le aduce. Înainte de toate, oamenii vor ajunge să dorească un canal TV specific acestei tehnologii“, a mai spus Koch. Realitatea augmentată aşa cum o vede el înlocuieşte 3D-ul, o tehnologie care nu a prins pe cum erau estimările. Mai mult, Koch consideră că realitatea augmentată este similară social media, va genera schimbări prin faptul că modifică modul în care consumăm anumite informaţii sau produse.

„Indiferent pe ce suport ajungi să livrezi, peste o anumită perioadă de timp totul va fi comun. Şi atunci te întorci la conţinut. Ideea noastră este să schimbăm nişte aspecte, nu să le îmbunătăţim. Spre exemplu, vezi o maşină într-o revistă şi o poţi testa pe tabletă“, a declarat Ovidiu Gheorghe, şeful departamentului de realitate augmentată de la Catalyst WW. El a prezentat de ce este în stare tehnologia companiei atât pe iPad şi iPhone, cât şi pe dispozitivele cu Android

realitate augmentat catalyst foto razvan baltaretu/adevarul

În prezent, compania are 52 de angajaţi, dar la debut Michael Koch a spus că până în 2014 vrea să ajungă la 200. Asta pe fondul cererii din partea companiilor străine de a le dezvolta proiectele online. Totuşi, realitatea augmentată nu va fi un pilon esenţial pentru companie, deocamdată, ci doar o tehnologie pe care o dezvoltă pentru potenţialul acesteia. 

„Va salva această tehnologie industria printului? Nu ştiu. Dar va îmbunătăţi modul în care oamenii accesează conţinutul? Cu siguranţă", a afirmat Koch. Probabil că revistele, ziarele nu vor fi salvate de astfel de tehnologii, dar pentru o perioadă vor asigura un suport bun pentru a consuma altfel conţinutul. De asemenea, realitatea augmentată poate fi disponibilă şi prin intermediul unui afiş de film: îndrepţi telefonul spre acesta şi începe prezentarea.

Koch a spus că deşi realitatea augmentată nu este coloana vertebrală a companiei sale, este încrezător în calitatea acesteia. „Tehnologia este corectă: aplicaţiile proaste dispar, tehnologiile deficitare dispar, rămâne doar ceea ce e bun“, a afirmat acesta.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre realitatea augmentată: 

VIDEO Un american a filmat o arestare cu Google Glass: „Dacă aveam o cameră mai mare, aş fi fost şi eu lovit“

Sony aduce lumea lui Harry Potter mai aproape. Wonderbook este paşaportul de vrăjitor

„Pew, pew, pew“, sau cum ar fi vrut Google să interacţionăm cu ochelarii Google Glass

Realitate augmentată la rezoluţie Full HD

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite