PNL Suceava anunță că organizează un miting anti-extremism: un apel la normalitate și toleranță

0
Publicat:

Partidul Național Liberal (PNL) anunță organizarea unui mare miting anti-extremism, în centrul municipiului Suceava, eveniment la care sunt așteptați mii de oameni. Cu scopul de a contracara manifestările extremiste și de a promova valorile de normalitate și toleranță, liderul PNL Gheorghe Flutur a făcut un apel la comunitatea suceveană pentru a se implica în acest demers.

Gheorghe Flutur FOTO Inquam / George Călin
Gheorghe Flutur FOTO Inquam / George Călin

„Am făcut un apel la suceveni să vină la o manifestare să intre în funcţiune la timp împotriva extremismului. De ce în Bucovina? Pentru că Bucovina are o istorie foarte frământată, agitată şi chiar din cauza extremismului înaintașii noștri au avut de suferit”, a declarat Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL.

Mitingul este programat să aibă loc în centrul municipiului Suceava, iar organizatorii se așteaptă la o prezență masivă. Gheorghe Flutur a subliniat că această manifestare reprezintă doar începutul unei lupte împotriva extremismului și că va lansa un decalog de luptă împotriva acestui fenomen în cadrul evenimentului.

Liderul PNL a subliniat și necesitatea abordării cu responsabilitate a fenomenului de extremism, menționând că este important să ne îngrijoreze creșterea acestui curent și să acționăm în consecință.

„Trebuie să ne îngrijoreze asta, pentru că fuga asta cu telefonul că ne filmează cineva. Mâine vom vedea copiii în curtea şcoli că folosesc aşa zise modele din astea, dacă noi nu avem curajul să venim la normalitate. Bucovina este o zonă de normalitate a toleranţei”, a punctat liderul liberal.

Totodată, PNL Suceava vine în contextul unor evenimente similare care au avut loc în Germania, unde peste 150.000 de persoane au protestat împotriva extremismului, condamnând ideile radicale ale partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AFD). Mii de oameni din Hamburg, Köln sau Berlin s-au mobilizat împotriva extremismului și au semnat apeluri pentru a se opune acestei tendințe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite