A murit maica Pavelida, unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca: „Și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte”

0
Publicat:

Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop, cunoscută drept unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca, a încetat din viață. La Prislop veneau mulți enoriași pentru a discuta cu ea, cerându-i sfaturi.

Maica Pavelida de la Prislop s-a stins din viață FOTO Adevărul
Maica Pavelida de la Prislop s-a stins din viață FOTO Adevărul

În luna septembrie a acestui an, maica Pavelida a fost distinsă cu Ordinul "Maica Domnului Rugătoarea” de către Patriarhul Daniel.

Arsenie Boca este recunoscut ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

În perioada comunistă, Securitatea i-a interzis să slujească în biserici, fiind arestat și torturat în anii 1948 și 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, acuzații negate de către el.

După închisori precum Jilava, București, Timișoara, și Oradea, precum și condamnarea la muncă silnică la Ocnele Mari și la Canal, părintele s-a întors, la finalul pedepsei, ca stareț la Mânăstirea Prislop.

Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, dar la mormântul său de la Mănăstirea Prislop vin și acum mii de oameni în pelerinaje.

„A fost înzestrat cu multe daruri și virtuți”

Despre Arsenie Boca, Maica Pavelida și-a împărtășit gândurile:

"Părintele a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, să ne arate adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Nostru Iisus Hristos.

A fost înzestrat cu multe daruri și virtuți, ca să ne arate sfințenia sa.

A fost smerit, retras și ascultător față de Biserică. Și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte spunând că mai are “trei calendare” și apoi va pleca”, a spus maica Pavelida în trecut despre Arsenie Boca, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă Arsenie Boca ar trebui canonizat, aceasta a răspuns: "Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre acest lucru. Dânsul a prevăzut că vor veni vremurile acestea şi că aici (la Prislop, n.r.) va sosi atâta lume, ceea ce noi nu am ştiut. Aşteptăm să vedem cum lucrează Dumnezeu, prin ierarhia noastră”.

Descoperire cutremurătoare la mormântul părintelui Arsenie Boca: „Dezgroparea s-a făcut în pripă, la lumina lunii”

Unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai României a uimit lumea chiar și după moarte. Minunile părintelui Arsenie Boca nu au încetat să apară, chiar dacă acesta trecuse la cele veșnice. Preotul a fost dezgropat de 3 ori de comuniști, iar cei prezenți au fost cutremurați de ceea ce s-a descoperit în mormânt.  

Un preot, care îl cunoscuse în tinerețe pe părintele cu har a povestit experința pe care a trăit-o la cea de-a treia dezgropare a lui Arsenie Boca.

„A ieşit ca un izvor de apă din mormântul părintelui Arsenie, care nu a putut fi oprit. Atunci s-a deschis mormântul şi s-a scos apa din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie.

Capacul de pe sicriu a fost găsit într-o parte şi sfintele oase erau pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, de stejar, pe care eu l-am adus în spinare de la mănăstire până la mormânt. Trebuie să va mărturisesc că în noaptea aceea părintele Arsenie m-a chemat tainic şi pe mine, că să fiu de faţă, ca martor la dezgroparea lui care s-a făcut în pripă, la lumina lumânărilor şi a lunii”, a dezvăluit preotul Petru Vamvulescu, conform click.ro

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite