VIDEO Top 10 cele mai ciudate restaurante ale lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există câteva localuri care te lasă cu gura căscată nu doar din cauza platourilor cu mâncare. În funcţie de preferinţe, poţi savura meniul sub ocean sau suspendat deasupra oraşului. De asemenea, eşti invitat să stai pe vasul de toaletă şi să mănânci din mini-cădiţe.

Dacă v-aţi plictisit de atmosfera „normală" din restaurantele pe care le frecventaţi, iată câteva idei pentru a sparge monotonia! Continentul asiatic vă oferă câteva locuri inedite, în care o cină se transformă în aventură, încă de la intrarea în restaurant.

În Insulele Maldive există un local, aflat la cinci metri adâncime în Oceanul Indian, cu partea superioară construită doar din sticlă. Pereţii şi tavanul formează un semicerc, oferind clienţilor o vedere de 270 de grade în ocean. Capacitatea restaurantului este de 14 persoane, iar preţul unui meniu variază între 120 şi 150 de dolari.

Asia, continentul neobişnuit

Un alt loc extravagant şi inedit se află în Liban. Aici, atmosfera de război este prezentă şi în locul unde mănânci. Bucătarii au căşti militare, iar alimentele sunt învelite în hârtie de camuflaj. În China există restaurantul unde nu vezi ce mănânci şi eşti lăsat să valorifici simţurile gustativ, olfactiv şi tactil.

Un local din Taipei reproduce fidel o sală dintr-o clinică medicală, cu fotolii cu rotile şi ospătari îmbrăcaţi ca medicii, iar într-un restaurant din China, singurele fiinţe umane sunt consumatorii şi bucătarii, ultimii acţionând ca nişte prezenţe nevăzute.

Cina luată în baie

În Taiwan, un restaurant ine­dit are pereţii acoperiţi cu faianţă şi ceramică pictată, pentru a reproduce cât mai fidel senzaţia de confort pe care fiecare o resimte atunci când intră în baie, iar în Thailanda, după ospăţ, ţi se oferă drept cadou un prezervativ.

Restaurantul cu „profil militar"

Acesta se numeşte „Buns and Guns" („Chifle şi arme") şi este un restaurant de tip fast‑food din Liban, care arată ca o unitate militară. Aici, sloganul este „un sandvici poate să te omoare", iar meniul, decorul şi denumirea preparatelor sunt inspirate de lumea militară.

Mâncare pe întuneric

Interiorul este complet negru, iar unicul loc luminat din restaurantele acestui lanţ din China este barul, unde citeşti meniul. Ospătarii orbi te conduc la masă, te ghidează şi te ajută să te aşezi, iar mâncarea se serveşte pe întuneric.

Suspendat între nori

Restaurantul din Belgia oferă o cină romantică la o înălţime de aproape 50 de metri, pentru suma de 1.000 de euro. Masa şi scaunele sunt postate pe o macara, care urcă după ce clienţii şi-au pus centurile de siguranţă. Scaunele se pot roti până la 180 de grade.

La masă, în închisoare

Restaurantul este deschis într-o veche închisoare din Italia, personalul fiind format din deţinuţi în curs de reabilitare. Pentru a mânca aici este necesară o autorizaţie de la Ministerul de Justiţie. Clienţii sunt supuşi percheziţiei corporale cu un detector de metale.

Meniul canibalilor

La restaurantul Nyomataimori (farfurie în formă de femeie) din Japonia, mâncarea se află pe trupul unei „femei moarte", creat tot din alimente. Acesta se află pe „masa de operaţie". Când „trupul" este tăiat, sângele curge din el.

Restaurantul medical

La „internare", medicul de gardă te „consultă" şi în funcţie de diagnostic (preferinţe culinare) o asistentă te conduce la o masă din sala "antrax" sau "morfină". "Pacienţii" mănâncă în scaune cu rotile şi beau cockteiluri din pungi de ser.

Restaurantul roboţilor

După ce te-ai aşezat la masă, îţi alegi mâncarea dorită selectând pe un ecran tactil sau trimiţând un email. Platoul va fi livrat prin
intermediul unei bande transportatoare în formă de spirală, situată deasupra mesei.

Localul din toaletă

Clienţii sunt invitaţi să se aşeze pe scaune de toaletă reale, iar mâncarea le este servită pe căzi mici sau alte scaune de toaletă acoperite cu sticlă. Este singurul local de acest gen din Taiwan. Patronul este un fost vânzător ambulant.

Localul prezervativ

În Thailainda, la „Varză şi prezervativ", există o varietate de prezervative pe pereţi. Interiorul are, de asemenea, prezervative pictate. O parte din
profitul restaurantului este donat către asociaţiile de caritate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite