Bananele şi perele cresc pericolul apariţiei cariilor
0Medicii spanioli recomandă consumul alimentelor care au o concentraţie mai scăzută de zahăr.
Dacă sunteţi un mare consumator de banane sau pere riscaţi ca dinţii să vi se carieze mult mai repede. Aşa reiese dintr-un studiu realizat de medicii de la spitalul Ruber Dental din Madrid, care recomandă consumul de alimente cu o concentraţie scăzută de zahăr.
Conform ziarului "Que", medicii susţin că anumite fructe precum bananele sau perele, au o concentraţie mare de zahăr şi pot mări riscul apariţiei cariilor. Medicii au publicat un manual al sănătăţii dentare în care recomandă consumul anumitor produse.
Astfel, pentru o îngrijire corespunzătoare a dinţilor se recomandă consumul de fructe uscate, legume şi brânză, produse bogate în proteine. Laptele, peştele şi ouăle sunt recomandate datorită procentului ridicat în calciu şi vitamina D.