Ce nu ştiai despre miopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cauza celor mai întâlnite defecte de vedere. Este o consecinţă a faptului că imaginea se formează înaintea retinei, nu pe retină, aşa cum ar fi normal. Prin urmare, miopii văd bine de aproape, dar văd neclar la distanţă.

Se poate vorbi de două tipuri de miopie. Cea care evoluează din copilărie până la vârsta de aproximativ 25 de ani şi cea care creşte progresiv toată viaţa, putând atinge valori mari (de până la - 40,00 de dioptrii).

Se moşteneşte de la părinţi

Dacă părinţii sunt miopi este aproape sigur că şi copilul respectivului cuplu va avea acest defect de vedere. Şi în cazul în care doar unul din părinţi suferă de miopie, probabilitatea ca urmaşii să aibă această afecţiune este mare.

Dezlipirea de retină, un risc al miopilor

Retina se poate dezlipi, iar dacă nu este suturată într-un interval de la 24 la 72 de ore, se poate produce pierderea permanentă a vederii. Miopii au un risc crescut de a face dezlipire de retină, la fel ca şi diabeticii, persoanele cu leziuni oculare sau care au suportat intervenţii chirurgicale pentru tratarea cataractei.

Dacă atunci când închizi ochii şi apeşi cu degetele pe pleoape vezi puncte luminose, dacă „vezi” obiecte de mici dimensiuni care „plutesc” în câmpul vizual sau dacă observi îngustarea acestuia, poţi avea dezlipire de retină.

Ţine minte că durere nu este asociată cu desprinderea de retină însă, dacă ai oricare din simptomele de mai sus, este necesar să mergi la medic pentru diagnostic şi tratament. Soluţiile pentru această problemă sunt multiple, iar şansele de reuşită, dacă diagnosticare se face repede, sunt foarte mari.

Află mai multe despre miopie pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite