Beneficii surprinzătoare ale ceaiului: te scapă de cearcăne şi de mirosul urât al picioarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul, foarte potrivit pentru vremea rea şi friguroasă, dar nu la fel de bine savurat fierbinte pe caniculă, are foarte multe beneficii pentru sănătate. Pentru britanici, cel puţin, este răspunsul la orice problemă: te calmează după o zi de muncă, îţi ia durerea cu mâna şi chiar îţi intensifică procesele gândirii.

Ceaiurile, inclusiv cele negre, verzi sau roşii, se folosesc pentru a îmbunătăţi sănătatea organismului şi pentru a întineri pielea. Sunt bogate în antioxidanţi şi au proprietăţi anti-îmbătrânire şi anti-inflamatorii. „Huffington Post“ a făcut o listă cu nouă beneficii uimitoare ale ceaiurilor.

1. Dă luciu părului

Dacă te clăteşti cu ceai negru sau verde, părul tău va arăta minunat. Ţine timp de 15 minute un pliculeţ de ceai în apă fierbinte şi lasă la răcit timp de câteva ore (sau chiar peste noapte). Toarnă ceaiul peste părul proaspăt spălat şi lasă-l 10 minute. Clăteşte şi apoi, vei vedea cum părul a căpătat o strălucire sănătoasă.

2. Alină arsurile solare

Ai stat prea mult la plajă şi ţi-ai ars pielea? Compresele reci din pliculeţe de ceai pot alina durerea şi reduce roşeaţa pielii. E de preferat pliculeţul de ceai negru (deja folosit şi lăsat la răcit).

3. Vindecă muşcăturile de insecte

Pentru a reduce roşeaţa şi umflătura unei muşcături de ţânţar, pune un pliculeţ de ceai de muşeţel folosit (şi răcit) direct pe „bubă“.

4. Te scapă de cearcăne şi de ochii umflaţi

Plicuri de ceai pe ochi GettyImages

Pliculeţele de ceai vindecă ochii umflaţi şi reduc cearcănele FOTO GettyImages/Huffington Post

Un alt motiv să nu arunci pliculeţul de ceai folosit (din nou, cel negru este cel mai bun) este că îl poţi transforma în tratament cosmetic. Cafeina din ceai ajută la micşorarea vaselor de sânge de sub piele şi elimină cearcănele.

5. Te scapă de mirosul picioarelor

Dacă picioarele tale au un miros specific (şi nu foarte plăcut), înmoaie-le într-o soluţie de ceai. Acidul tanic din ceai este antibacterial, aşa că va împiedica picioarele să transpire şi să miroasă.

6. Hidratează şi tonifiază tenul

De data asta avem nevoie de ceai verde. Foloseşte un tub vechi cu pulverizator (te poţi folosi şi de un disculeţ demachiant) şi dă-ţi pe faţă de două ori pe zi. Vei îndepărta impurităţile, porii se vor micşora şi vei căpăta o strălucire tinerească.

7. Calmează pielea după bărbierit

image

Ceaiul calmează piele după ras FOTO Shutterstock

Dacă foloseşti lama pe picioare, ceaiul este răspunsul pentru a scăpa de mâncărime şi de iritaţia de după. Un pliculeţ de ceai negru, deja folosit şi răcit, face minuni.

8. Intensifică culoarea părului

Dacă vrei o alternativă la chimicalele din vopseaua de păr, încearcă să-ţi intensifici culoarea cu ceai. Ceaiul pătează, deci adaugă culoare şi luminozitate părului blond sau negru. Pentru blond se recomandă ceaiul de muşeţel şi pentru negru sau şaten, bineînţeles, ceaiul negru.

9. Ajută la bronzat

La fel ca la păr, proprietăţile de pătare ale ceaiului ajută la intensificarea bronzului. Înmoaie un burete în ceai negru şi dă-ţi pe corp sau chiar pregăteşte-ţi o baie de ceai şi pielea ta bronzată va arăta minunat (ai grijă, însă, că pătează şi cada).


Citeşte mai multe despre beneficiile ceaiului:

Cafeaua şi ceaiul pot vindeca ficatul

În lume, 70% din cei care suferă de diabet şi obezitate suferă şi de boala ficatului gras. Un nou studiu sugerează că această afecţiune poate fi vindecată prin aportul de cafeină.

Care sunt cele mai bune băuturi de vară

Puţini sunt cei care pot respecta recomandarea medicilor cu privire la cei 2 litri de apă pe zi. Dar dacă ţi-am spune că te poţi hidrata şi cu ceaiuri, cu sucuri de fructe şi de legume, cu supe şi chiar cu bere?

Menta nu este doar răcoritoare. De ce ar trebui să o incluzi în cure periodice

Menta a fost folosită mereu în scopuri medicinale ca ajutor pentru o digestie bună şi chiar pentru tratamentul simptomelor infecţiilor respiratorii. În zilele noastre, menta se mai foloseşte în aromaterapie, la ceaiuri şi se adaugă şi în anumite feluri de mâncare.

Cinci soluţii naturale pentru a învinge oboseala matinală şi dependenţa de cafea

A renunţa la cafea este un proces greu pentru mulţi dintre noi, în mod special atunci când simptomele sevrajului încep să apară. Cel mai bun lucru pentru sănătatea ta este să găseşti surse alternative de energie, care să înlocuiască cofeina.

Vara, ceai cald şi apă minerală

Neplăcerile provocate de temperaturile ridicate încep să apară. De ce să te simţi fără energie când poţi apela la trucuri ca să faci faţă căldurii?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite