Oamenii de ştiinţă au descoperit în canalele elveţiene 2 milioane de dolari în aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 45 de kilograme de aur sunt purtate în fiecare an prin sistemele elveţiene de canalizare, arată o estimare a unui studiu realizat de Institutul de Ştiinţe Acvatice Eawag.

La preţurile curente, aurul valorează circa 2 milioane de dolari (n.red.: aproximativ 7 milioane de lei), relatează CNN.

Cercetătorii cred că rămăşiţele de aur curg în sistemul de apă reziduală din industria de ceasuri şi rafinăriile de aur din ţară.

Studiul, iniţiat de Oficiul Federal pentru Mediu al Elveţiei, a vizat sondaje din 64 de staţii de tratare a apelor reziduale din întreaga ţară. Potrivit datelor, în unele zone se găseşte o concentraţie mai mare de aur decât în altele.

„Concentraţiile de aur din nămolul din canal sunt îndeajuns de mari pentru a putea fi valorificate” au precizat oamenii de ştiinţă în studiu.

Aceştia din urmă au găsit şi alte lucruri neaşteptate în apă cum ar fi cantităţi mari de argint sau chiar minerale rare, utilizate cel mai adesea la fabricarea dispozitivelor electronice. Conform datelor, în canalele elveţiene pluteşte aproximativ 3.000 de kilogram de argint, valorând cam 1.8 milioane de dolari (n.red.: circa 7 milioane de lei). 

Totuşi, anul acesta, în canalele elveţiene nu s-au descoperit doar metale preţioase ci şi bancnote. În septembrie, poliţiştii au început o investigaţie după ce au descoperit că două femei originare din Spania au aruncat la toaletă aproximativ 120.000 de dolari (n.red.: circa 460.000 lei) în Geneva.

Autorităţile au declarat că sunt preocupaţi că banii respectivi ar fi fost ilegali şi că femeile încercau să scape de ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite