Cetăţean britanic condamnat la trei luni de închisoare în Dubai, pentru că ar fi atins şoldul unui alt bărbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean britanic a fost condamnat la trei luni de închisoare cu executare în Dubai pentru că ar fi atins şoldul unui alt bărbat în timp ce-şi căra paharul cu băutură într-un bar aglomerat, informează cotidianul britanic The Guardian.

Jamie Harron, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de indecenţă publică în data de 15 iulie a acestui an. Acesta a afirmat că încerca doar să evite să-şi verse băutura în timp ce se deplasa prin barul aglomerat, când l-a atins din greşeală pe celălalt bărbat.

Familia lui Harron a sperat că autorităţile vor renunţa la acuzaţiile împotriva acestuia după ce omul de afaceri pe care acesta l-a atins şi-a retras plângerea. Duminica aceasta însă, organizaţia Reţinut în Dubai, ce a încercat să-l ajute pe Harron în acest caz, a anunţat că acesta a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru indecenţă publică.

Organizaţia a anunţat că va înainta un recurs împotriva acestei condamnări, dar a specificat că acesta are de înfruntat şi acuzaţii pentru consumul de alcool şi pentru că l-ar fi înjurat pe omul de afaceri pe care l-ar fi atins pe şold.

„Harron este furios, dezamăgit şi îngrozit de ceea ce poate urma în continuare. El se simte trădat şi exploatat de un sistem ce nu a cercetat în detaliu declaraţiile martorilor principali în apărarea sa, şi care l-a făcut să creadă că acest caz împotriva lui va fi retras”, se arată într-un comunicat public al organizaţiei citate.

Radha Stirling, directorul executiv al organizaţiei Reţinut în Dubai, a afirmat că Harron „a suferit enorm” ca urmare a acestor acuzaţii, şi-a pierdut slujba, este pe cale să-şi piardă şi casa şi are probleme în a-şi achita cheltuielile cu avocaţii.

„Familia lui nu a putut să-l viziteze în toată această perioadă dificilă pentru că riscă să fie reţinuţi de către autorităţi din cauza legislaţiei ce interzice opiniile critice la adresa guvernului”, a afirmat Stirling.

„În acest moment Harron este hotărât să-l dea în judecată, în civil, pe acuzatorul său în momentul în care va reuşi într-un final să se întoarcă acasă, din moment ce este clar că nu are şanse să-şi găsească dreptatea în Emiratele Arabe Unite”, a completat Radha Stirling.

„În acest moment, nu putem şti nici măcar dacă sentinţa din apel va fi mai bună sau mult mai gravă”. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite