Articol publicitar

Top 10 despre Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
jocuri olimpice iarna 2018

A 23-a ediţia a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 are loc în Coreea de Sud. Operatorul internaţional de pariuri Betano.com a realizat un top 10 al celor mai interesante lucruri care merită ştiute despre acest mare eveniment. În plus, puteţi afla dintr-un material video care a fost singura medalie obţinută de România la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Va câştiga România vreo medalie la JO 2018?

1. Stadionul Olimpic din Pyeongchang are 35.000 de locuri şi a costat 109 milioane de dolari.

2. Organizarea Jocurilor din Coreea de Sud va costa 15 miliarde de euro, faţă de ediţia precedentă din Rusia cotată la ameţitoarea cifră de 57 de miliarde.

3. Numele sportului skeleton provine din anul 1892, atunci când construcţia saniei era asemănătoare cu structura unui schelet uman. Un spectator a remarcat acest lucru, iar de atunci numele sportului a rămas aşa.

4. Coreenii au construit două sate olimpice, unul cu o capacitate de 3.800 de locuri şi altul de 2.900 de locuri.

5. JO 2018 va include 15 sporturi cu 102 de probe, înregistrând patru noi debuturi olimpice: snowboard, schi freestyle, patinaj viteză cu start în masă şi curling dublu mixt.

6. În 2018 este pentru prima oară când se califică mai mult de un sportiv din Mexic în cadrul unei ediţii a Jocurilor de Iarnă.

7. Rusia va concura sub un drapel neutru, din cauza acuzelor de dopaj de la Jocurile precedente.

8. Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor concura în premieră sub acelaşi drapel, în cadrul unei ediţii olimpice.

9. Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Campionatul Naţional de Hochei american (NHL) nu se va opri pe durata unor Jocuri Olimpice, iar sportivii săi nu vor avea voie să participe la Olimpiadă.

10. Sud-coreenii vor inaugura special pentru Olimpiadă un tren de mare viteză, care va acoperi distanţa dintre oraşele Seul şi PyeongChang în doar 69 de minute, faţă de timpul normal de 2 ore şi jumătate.

Pariază pe Jocurile Olimpice de Iarnă 2018! Toate cotele, toate sporturile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite