Singurul român care a fost coechipier cu Tito Vilanova dezvăluie drama acestuia: „De luni întregi nu mai mânca nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vilanova s-a stins din viaţă la 45 de ani
Vilanova s-a stins din viaţă la 45 de ani

Vestea morţii lui Tito Vilanova a căzut ca un trăsnet peste lumea fotbalului, deşi antrenorul de 45 de ani se lupta crâncen cu o boală incurabilă.

Singurul român care a fost coleg cu Tito Vilanova este Costel Gâlcă, care a jucat zece ani în Spania,cei doi fiind coechipieri un sezon la Mallorca, în 1996-1997, an în care au promovat cu formaţia din Baleare în Primera Division.

"Era un om foarte liniştit, care indiferent de situaţie, se putea vorbi cu el. De luni de zile nu mai mânca, avea dureri foarte mari. Au vrut să-l opereze aseară, dar nu s-a mai putut, l-au sedat şi atât. El a preferat să fie ocupat cu ceea ce-i plăcea lui, cu fotbalul. A fost şi la Paris, să mai facă un tratament, dar nu a reuşit. Când era la Mallorca vorbea numai despre fotbal. Guardiola a format acea echipă a Barcelonei, dar Tito şi-a pus amprenta asupra ei. Tito şi-a pus amprenta asupra echipei prin liniştea pe care o avea. Dacă anul acesta continua şi era sănătos, sigur câştiga un titlu. Era catalan, era o mândrie să folosească jucători crescuţi la Barcelona", a spus Gâlcă (foto jos) la Digisport.

Costel Gâlcă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite