Simona Halep, a doua favorită la US Open. Cu cine vor juca româncele angrenate în turneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, a doua cea mai bună jucătoare de tenis din lume FOTO Mediafax
Simona Halep, a doua cea mai bună jucătoare de tenis din lume FOTO Mediafax

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului 2014 se apropie de start şi deja se ştie lista capilor de serie. US Open va debuta pe 25 august, iar la ediţia trecută, Simona Halep (2 WTA) a ajuns până în optimile de finală.

Românca va juca, în primul tur al US Open, cu Danielle Rose Collins (fără loc WTA, posesoarea unui wild card). Cele două se vor întâlni îm premieră. Simona Halep (2 WTA) este cotată cu a doua şansă pentru cucerirea trofeului de la turneul american, principala favorită fiind liderul american din WTA, Serena Williams, câştigătoarea de anul trecut.

Printre altele, cehoaica Petra Kvitová (4 WTA) va fi al treilea cap de serie, profitând de absenţa chinezoaicei Na Li, iar rusoaica Maria Şarapova (6 WTA) este abia a cincea favorită, existând şanse ca românca să o întâlnească din nou. Totuşi, finalista ediţiilor din 2012 şi 2013, Viktoria Azarenka (17 WTA), din Belarus, este a 16-a favorită. 

Simona Halep vine două două înfrângeri: cea în faţa Mariei Şarapova, în sferturile de finală de la Cincinnati şi eliminarea încă de la debut din turneul New Haven, provocată de o sportivă din a doua jumătate a topului 100 WTA, sloavca Magdaléna Rybáriková (68 WTA). 
O altă româncă, Andreea Mitu (167 WTA), a ieşit din calificările turneului american, după ce a fost eliminată, în primul tur, de canadianca Francoise Abanda (205 WTA), scor 6-1, 6-1. După ce marţi a fost învins şi Marius Copil, România nu mai are niciun sportiv angrenat în calificări. Pentru prima dată din anul 1994, ţara noastră nu va fi reprezentată de niciun jucător pe tabloul masculin.

Pe tabloul principal de simplu feminin mai figurează:

  • Irina-Camelia Begu (60 WTA), care va juca în turul I împotriva sportivei spaniole Silvia Soler-Espinosa (71 WTA); cele două jucătoare s-au mai întâlnit de şase ori, de patru ori câştigând Soler-Espinosa;
  • Monica Niculescu (69 WTA), va evolua cu Iaroslava Şvedova (50 WTA), din Kazahstan; scorul întâlnirilor directe este egal, 2-2;
  • Sorana Cîrstea (81 WTA), va juca împotriva sportivei britanice Heather Watson (45 WTA). Watson conduce cu scorul de 2-0 în întâlnirile directe;
  • Alexandra Dulgheru (95 WTA), o va avea ca adversară pe Kristyna Pliskova (93 WTA), din Cehia; cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Neputinţă sau strategie? Halep a fost eliminată prematur de la New Haven şi i-a dezamăgit pe americani, care nu-i dau nicio şansă la US Open

Simona Halep, eliminată din turul doi la New Haven

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite