Cum tratează presa din Grecia meciul de baraj cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragerea la sorţi de luni a decis ca România să întâlnească Grecia, în meciul de baraj pentru Campionatul Mondial din 2014. Partidele se vor disputa pe 15 şi 19 noiembrie, iar returul se va juca la Bucureşti.

Vestea meciului dintre România şi Grecia a fost pe placul presei elene, care desconsideră selecţionata lui Victor Piţurcă. 

Exemple de titluri din ziarele greceşti

  • România e un obstacol mai uşor de trecut
  • Dumnezeu ne-a salvat, v-am zis, prieteni
  • Pregătiţi-vă valizele pentru Brazilia
  • Dacă nu vom face aceleaşi greşeli în apărare, cu siguranţă vom ajunge în Brazilia

Dacă titlurile menţionate par arogante şi reacţia preşedintelui Federaţiei Elene de Fotbal este una pe măsură. Acesta a declarat că „în Grecia nu s-a pierdut încrederea în capacităţile naţionalei şi nici optimismul că echipa naţională va participa la turneul final din 2014. Cu ocazia tragerii la sorţi care ne-a adus-o ca oponentă pe România, îi invit pe toţi grecii să fie alături de echipă şi să sărbătorim împreună calificarea la Campionatul Mondial“.

Pe de altă parte, selecţionerul Fernando Santos a fost rezervat în declaraţii: „Cred în echipă şi în jucători, sperăm la un rezultat bun acasă, care să ne asigure calificarea. Aş fi preferat să jucăm primul meci în deplasare, dar nu decid eu asta“.

Victor Piţurcă s-a limitat să zică faptul că şi-ar fi dorit un alt adversar, fără a menţiona un nume. Selecţionerul a comentat totuşi că „Grecia este un adversar redutabil, plecăm cu şansa a doua. În ultimul amical pe care l-am jucat i-am învins într-un mod categoric“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite