EXCLUSIV Mirel Rădoi a dezvăluit ce i se pregăteşte naşului său: „Vor să retrogradeze Steaua şi să i-o ia lui Gigi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul său dialog cu presa din România după un an, finul patronului roş-albaştrilor a dezvăluit ce urmează pentru Becali, după cele două condamnări în „Dosarul Secestrării“ şi în „Cazul Valiză.

112 zile au separat ultimele două întâlniri dintre Gigi Becali şi Mirel Rădoi. 112 zile în care din cel mai vocal personaj din România, patronul Stelei a devenit un condamnat la închisoare şi un „sac de box“ al sistemului juridic, în tot mai multe dosare.

La 11 februarie, Gigi Becali a dat o fugă în Emirate pentru a vedea un meci al finului său, Mirel Rădoi, care joacă la Al-Ain, echipă pregătită de bunul prieten al latifundiarului, Cosmin Olăroiu. Tot atunci, fostul europarlamentar a aflat, prin telefon, de condamnarea sa la trei ani de închisoare cu suspendare în „Dosarul sechestrării de persoane“.

Becali avea să se vadă cu Rădoi şi cu Olăroiu peste trei luni şi jumătate, însă, de această dată, în Penitenciarul Rahova. Reveniţi din Emirate, doi dintre cei mai apropiaţi oameni ai patronului Stelei l-au vizitat pe bunul lor prieten în arest. La câteva ore după această revedere tulburătoare, Mirel Rădoi a acceptat să vorbească pentru „Adevărul“, în primul lui dialog cu presa din România, după un an.

„Zmărăndescu nu-l cunoaşte bine pe Gigi“

Mijlocaşul de 32 de ani ne-a povestit cum a decurs prima sa întâlnire cu naşul său, după ce acesta a fost condamnat la închisoare. „N-a fost tocmai o surpriză pentru Gigi că m-a văzut acolo. El trebuie să-şi dea acceptul pentru fiecare vizitator, care merge la el. Oricum, din momentul în care am aflat de această teribilă întâmplare, am zis că primul lucru pe care o să-l fac, atunci când o să revin în ţară, va fi să-l vizitez pe naşul meu. Ştii cum se spune? La Bucurie, toată lumea e lângă tine, însă prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte“, şi-a început Rădoi discursul.

Dacă fostul bodyguard al lui Becali, Cătălin Zmărăndescu, a avertizat că „Gigi nu va rezista după gratii şi mă tem să nu facă vreo prostie acolo“, Rădoi are cu totul altă părere. „Dacă a spus aşa ceva Cătălin, înseamnă că el nu-l cunoaşte pe Gigi îndeajuns de bine. Eu când l-am văzut în arest, era destul de bine. Avea o dispoziţie bună. Am şi glumit puţin“, a mărturisit fotbalistul lui Al-Ain.

„CFR a vrut să aranjeze meciul cu <<U>> Cluj“

Inevitabil, discuţia alunecă spre „Cazul Valiza“ la baza căruia stă meciul Universitatea Cluj – CFR Cluj, scor 0-1. Victoria CFR-ului a făcut-o campioană pe echipa finanţată de Arpad Paszkany. A fost deznodământul pe care a încercat să-l împiedice Gigi Becali, trimiţând o valiză cu 1,7 milioane de euro, la Cluj, în speranţa că un egal sau o victorie a Universităţii, deja retrogradată, o va face pe Steaua campioană. Totul s-a petrecut în sezonul 2007-2008, când Rădoi încă juca în Ghencea.

„În săptămâna dinaintea meciului <<U>> Cluj – CFR, noi primeam, aproape zilnic, semnale la club, că CFR încearcă să aranjeze rezultatul. Ne ziceau asta chiar cei de la <<U>> Cluj! Spuneau că sunt contactaţi de oameni de la CFR ca să le cedeze meciul. Nu-mi vine să cred că oamenii care au încercat să aranjeze un joc sunt în libertate, iar Gigi, care a vrut să le dea bani celor de la <<U>> Cluj, ca să joace corect, e în închisoare“, ne-a spus, revoltat, fostul căpitan al Stelei.

„Vor ca Steaua să ajungă la un om de afaceri“

Revenit de câteva zile în ţară, Rădoi a aflat despre un scenariu halucinant. „Am auzit despre ceva care mă îngrijorează foarte tare. Am înţeles că vor să-i ia Steaua lui Gigi Becali! Cum? O să retrogradeze echipa în <<Dosarul Valiza>> ca să-i forţeze mâna lui Gigi să renunţe la club, astfel încât Steaua să fie preluată de un om de afaceri destul de puternic“, a dezvăluit finul latifundiarului.

Dacă Gigi n-a vrut să vândă Steaua, atunci când a avut ocazia, acum riscă să rămână fără ea. Acum trei ani, când eram în Arabia Saudită, i-am zis de o ofertă de 40 de milioane de euro. Nici n-a vrut să audă de negocieri. A spus <<nu>> din start.   Mirel Rădoi mijlocaş Al-Ain       O să-i fie greu Stelei cu Gigi Becali în închisoare. Deciziile vor fi luate de Gigi, Meme şi Reghe, însă o să fie probleme cu comunicarea şi lucrurile nu o să mai fie la fel.   Mirel Rădoi mijlocaş Al-Ain

Superinterviu cu Mirel Rădoi în „Weekend Adevărul“

Finul lui Gigi Becali e un tip foarte diferit de naşul său. Dacă latifundiarul din Pipera a spus, la un moment dat, că nu poate trăi, dacă nu e în centrul atenţiei, în schimb, Mirel Rădoi are apariţii extrem de rare în presă. Dovada? În ultimii doi ani, a acordat două interviuri, în septembrie 2011 şi în iunie 2012, ambele în „Adevărul“. În numărul de mâine, ziarul nostru va găzdui un nou interviu amplu cu cel mai iubit stelist, după Marius Lăcătuş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite