Patrick Ekeng a murit. Cum a relatat presa internaţională tragica ştire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din întreaga lume a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, despre moartea fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng şi a amintit de cazurile Cătălin Hîldan şi Marc-Vivien Foe, cotidianul Marca notând că este o zi tristă şi că „fotbalul deplânge moartea” camerunezului.

"Fotbalul deplânge moartea lui Ekeng. O zi tristă pentru lumea fotbalului (...) Moartea lui Ekeng nu este prima de acest tip de la clubul român. În anul 2000, Cătălin Hîldan a murit tot la un meci”, a scris Marca.

"Camerunezul Ekeng a murit în plin meci”, a notat şi jurnalul spaniol Sport, iar As a semnalat de asemenea decesul fotbalistului: "A murit Patrick Ekeng, fost jucător la Cordoba, în plin meci”.

Site-ul camerunez camfoot.com a titrat: "Tragedie: Patrick Ekeng a decedat”.

În Anglia, The Guardian, Daily Mail, BBC şi Mirror au scris că Ekeng a murit la doar 26 de ani după ce s-a prăbuşit pe teren, menţionând că fotbaliştii şi staful echipei Dinamo au fost surprinşi de camerele de luat vederi plângând.

Fox Sports notează că Patrick Ekeng a murit după ce s-a încercat resuscitarea sa timp de o oră, interval în care zeci de fani au aşteptat în faţa spitalului.

Le Journal de Montreal preia o ştire AFP cu privire la moartea dinamovistului: "Un jucător de fotbal mort pe teren după ce i s-a făcut rău”.

Le Monde prezintă şi o fotografie cu Ekeng întins pe teren, înconjurat de alţi jucători, şi scrie că moartea camerunezului aminteşte de decesul compatriotului său Marc-Vivien Foe, survenit în 2003, la un meci Camerun – Columbia.

Swissinfo.ch notează că Ekeng, care a decedat la un meci de campionat din România, este fost component al echipei  Lausanne-Sport.

"Patrick Ekeng a căzut inert şi a murit”, a titrat şi cotidianul portughez A Bola, iar în Brazilia O Globo a scris: "Un camerunez a murit după ce a suferit un stop cardiac la un meci în România”.

La Prensa din Honduras a relatat de asemenea despre decesul lui Ekeng şi a prezentat o fotografie cu acesta prăbuşit pe teren.

"Tragedie pe teren în România. A murit după un stop cardiac”, a notat jurnalul italian Gazzetta dello Sport. Decesul camerunezului a fost semnalat de mai multe ziare italiene, între care şi La Stampa.

"Camerunezul Patrick Ekeng a murit după ce s-a prăbuşit pe teren”, a menţionat Kicker.de.

În Turcia, Haberturk a scris că Ekeng a suferit un atac de cord şi a decedat, acelaşi lucru fiind notat şi de fanatik.com.tr.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, vineri seară, la 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren, la meciul cu FC Viitorul.

Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, în minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist.

Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce jucătorii au solicitat intervenţia echipelor medicale, iar suporterii de la peluză au deschis porţile să intre salvarea.

La finalul meciului, jucătorii echipei Dinamo şi staful tehnic au rămas pe teren, izbucnând în plâns.

Zeci de suporteri au mers în faţa Spitalului Floreasca, după ce jucătorul dinamovist a fost preluat de o ambulanţă.

Patrick Claude Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a venit la Dinamo în ianuarie 2016.

Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo. Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului.

Sursa: news.ro

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Patrick Ekeng a murit: un coleg a anunţat soţia camerunezului despre tragedie. Curg lacrimi pe stadionul Dinamo

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Patrick Ekeng a murit. Cum a relatat presa internaţională tragica ştire

Ekeng a murit: e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat doctorul Bătineanu. Medicul e desfiinţat de Dinu

Patrick Ekeng a murit: Steaua e alături de Dinamo într-un moment teribil. Cum a reacţionat marea rivală a „câinilor“

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

Ekeng a murit: e al treilea fotbalist căruia îi stă inima din octombrie până acum. Alte tragedii de-a lungul anilor

Patrick Ekeng a murit: în Anglia, într-un caz similar, Fabrice Muamba a fost salvat. Cum a „simţit“ moartea

Patrick Ekeng a murit: fotbalul se opreşte în România. Finala Cupei nu se mai joacă marţi. Anunţ oficial făcut de FRF

Patrick Ekeng a murit. Observatorul meciului Dinamo-Viitorul: Medicul delegat ne-a confirmat că ambulanţele sunt dotate corespunzător

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite