Niculae a dezvăluit secretele lui Bergodi: ce a făcut italianul de când a venit la Rapid şi cum se poate salva echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Niculae (nr. 21)
Daniel Niculae (nr. 21)

Noul tehnician al giuleştenilor i-a cucerit pe elevii săi, după numai câteva antrenamente, iar experimentatul vârf a explicat ce s-a schimbat la club după schimbarea lui Pustai din funcţie.

Rapid a învins Concordia Chiajna şi, chiar dacă e încă departe de salvarea de la retrogradare, măcar are dreptul de a visa la acest lucru, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Dincolo de rezultatul cu Chiajna, luni, în jocul Rapidului s-a văzut o îmbunătăţire reală, iar Daniel Niculae, prezent la Digi Sport, a explicat cum a fost posibilă această transformare faţă de perioada în care Pustai era pe bancă.

„E foarte greu să schimbi ceva într-o perioadă atât de scurtă de timp. Am încercat să lucrăm la relaţii de joc, la automatisme, am schimbat sistemul de joc într-un 4-3-3 mult mai ofensiv, cu mai multe sarcini ofensive, cu pressing în jumătatea adversă. Ne-a reuşit lucrul acesta în prima repriză, în a doua am suferit mai mult, Chiajna ne-a pus probleme, au avut mai multă posesie, dar au fost puţine şuturi care să-l deranjeze pe Buchta“, a explicat Niculae.

Acesta a insistat că era crucial ca Rapid să înregistreze o victorie în primul meci cu Bergodi pe bancă: „E bine că am stopat seria neagră de trei înfrângeri consecutive. Mă bucur că a coincis cu venirea domnului Bergodi pe banca tehnică, e altfel, totuşi, să începi cu o victorie. Fiecare antrenor cu stilul lui de a-şi expune gândurile, ideile, de a se exprima în faţa propriilor jucători. Vorbeşte mult mai apăsat Bergodi, mult mai agresiv, dar trebuie să luăm lucrurile pozitive, să fim mai agresivi, pentru că suntem echipa care are nevoie de puncte“.

Chestionat despre şansele giuleştenilor de a rămâne în Liga I, Niculae şi-a expus calculele: „Mai sunt şapte meciuri, ne mai trebuie minimum patru victorii, să nu zic cinci. Am reuşit să câştigăm un meci, dar trebuie să facem acelaşi lucru şi vineri, cu FC Braşov, care e tot o echipă cu care ne batem la evitarea retrogradării“.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite