Mircea Lucescu revine în fotbal: Turcii au anunţat numele echipei pe care o va pregăti, începând din noul sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liber de contract de când a încheiat socotelile cu Federaţia de la Istanbul, Mircea Lucescu (73 de ani) va reveni, în curând, în iarbă.

Mircea Lucescu a fost ocolit de succes la ultimele două formaţii pe care le-a pregătit, însă nu poate sta departe de fotbal.

La Zenit, în Rusia, a ratat câştigarea campionatului, dar s-a consolat cu o Supercupă (2016). Apoi, a preluat naţionala Turciei, dar, mai întâi, a ratat calificarea la Mondialul din 2018, după care a retrogradat echipa din „B“ în „C“ în Liga Naţiunilor. Această contraperformanţă a însemnat finalul colaborării cu naţionala Turciei, Lucescu fiind înlocuit de antrenorul de la Beşiktaş, Senol Gunes.

Acum, potrivit prosport.ro, care citează presa din Turcia, Mircea Lucescu îl va înlocui pe Gunes la Beşiktaş. Părţile s-ar fi înţeles pentru un contract pe 2 ani. Practic, e vorba de o revenire pe banca formaţiei din Istanbul pentru „Il Luce“. Acesta a cucerit un titlu cu Beşiktaş, în sezonul 2002-2003. Tot în Turcia, dar la Galatasaray, Lucescu a câştigat alte două trofee: campionatul în sezonul 2001-2002 şi Supercupa UEFA în 2000.

În actuala stagiune, cu Gunes pe bancă, Beşiktaş e pe 3 în campionat, cu o rundă înainte de final, având 62 de puncte. Galatasaray şi Istanbul Başakşehir ocupă primele două poziţii cu câte 66 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite