Un psiholog sportiv explică ratările de la 7 metri ale fetelor noastre: „Blocaj mintal al handbalistelor românce"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost adusă cu picioarele pe pământ de naţionala Germaniei, pierzând la trei goluri diferenţă (23-26), în condiţiile în care a ratat 6 din cele 10 lovituri de la 7 metri pe care le-a obţinut.

Andreas Hniatiuc a explicat din punctul de vedere al psihologului sportiv ratările de la 7 metri din meciul cu Germania. „A intervenit presiunea emoţională, presiunea de victorie, iar miza jocului şi-a pus amprenta pe handbalistele noastre.  La aruncările de la 7 metri, la fel ca la loviturile de la 11 metri din fotbal, se exersează tehnica, procedeul, dar în România lipseşte antrenamentul mintal al jucătorilor. În meciul cu Germania asta a fost, un blocaj mintal”, susţine psihologul care a lucrat la mai multe cluburi de fotbal din România.

Recomandă un psiholog

Hniatiuc susţine că antrenorii, în general, îşi asumă prea multe roluri, pe care nu le pot îndeplini. „Sunt prea puţini cei care au o preocupare în optimizarea factorului mintal şi asta o problemă la toate sporturile de echipă din România. Dacă ne raportăm la handbal, vă spun sută la sută că echipele mari din Occident, pe lângă medic şi preparator fizic au şi un psiholog sportiv în staff. La noi, nu există aşa ceva”, afirmă Andreas Hniatiuc.

Program CM

Grupa D, joi
Australia – Cehia 15.45
Germania – Tunisia 18.00, Dolcesport 2
România – Ungaria 20.15, DolceSport 1

Clasament

1.Ungaria 6p (+34)
2. Germania 6p (+29)
3. România 4p (+26)
4. Cehia 2p (-9)
5. Tunisia 0p (-16)
6. Australia 0p (-64)

Vineri (ultimele meciuri): Tunisia – Australia, Ungaria – Germania, România – Cehia (20.15, DolceSport 1)

INTERVIU CU RADU VOINA: ECHIPA NOASTRĂ E MAI BUNĂ CA CEA A UNGARIEI

MONDIALUL DE HANDBAL: REZULTATE ACTUALIZATE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite