EXCLUSIV Cine sunt vinovaţii pentru eliminarea Stelei: Vasile Iordache face o analiză dură a meciului de la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Iordache (centru) a cucerit trei titluri cu Steaua ca jucător şi încă unul ca antrenor de portari. FOTO: Sportpictures.eu
Vasile Iordache (centru) a cucerit trei titluri cu Steaua ca jucător şi încă unul ca antrenor de portari. FOTO: Sportpictures.eu

Unul dintre cei mai mari portari din istoria roş-albaştrilor a trăit o mare decepţie, miercuri, în faţa televizorului. El oferă o explicaţie pentru forma slabă a lui Papp, dar insistă că, în afară de el, campioana a avut mai multe „mâini moarte“ în returul cu Partizan.

În timpul meciului Partizan – Steaua, imediat după deschiderea scorului, comentatorii Pro TV au spus că portarul Valentin Cojocaru ar fi avut partea sa de vină la reuşita sârbilor. 

„Weekend Adevărul“ a cerut, joi, părerea specialistului, Vasile Iordache fiind un fost mare goalkeeper al Stelei şi, ulterior, antrenor cu portarii la mai multe echipe.

„Weekend Adevărul“: Se poate spune că portarul a greşit la primul gol marcat de Partizan?

Vasile Iordache: În niciun caz. Cojocaru chiar s-a autodepăşit şi, pentru vârsta lui, a jucat foarte bine. Mie îmi place de Cojocaru şi cred că va ajunge un mare portar.

Steaua, per ansamblu, ce impresie v-a lăsat?

A jucat mai bine faţă de ce arătase la Bucureşti. De fapt, a făcut cel mai bun meci cu Rădoi pe bancă. Era greu însă să nu cedeze, având în vedere ce presiune au pus suporterii sârbi. La ei, vin 30.000 de oameni la meci, la noi abia dacă se strâng 5.000...

Ce credeţi că s-a întâmplat cu Papp?

De la meciul cu Irlanda de Nord i se trage! A dat două goluri atunci, a fost ridicat în slăvi şi, la unii oameni, psihicul o ia la vale când sunt lăudaţi excesiv. Papp nu mai joacă nimic de mult timp, n-a greşit doar la Belgrad.

Ar fi fost mai bine cu Tamaş în teren?

Steaua a greşit, atunci când l-a transferat pe Tamaş, nu când l-a dat afară. O echipă de nivelul Stelei n-are voie să ia un fotbalist cu trecutul lui Tamaş.

Toţi vorbesc acum de Papp, dar v-a mai dezamăgit cineva miercuri?

Chipciu, în primul rând. A fost inexistent. Cred că e mai mult cu gândul la plecarea de la Steaua. Din păcate, asta e mentalitatea jucătorului român. Apoi, Varela e într-o scădere de mai mult timp. Poate n-aţi observat jocul lui slab şi în tur, fiindcă a marcat. Dar rolul lui e să-şi facă treaba, în primul rând, în defensivă. La Belgrad, n-avea voie să facă acel fault din postura de ultim apărător şi să fie eliminat. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite