Echipajul român de dublu sanie, retras din toate probele de la Soci. Juriul i-a interzis participarea pe motive de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca nu suntem specialişti la probele de iarnă asta se ştie. Ce s-a întâmplat însă la Soci frizează ridicolul. Echipajul format din Radu Şovăială / Alexandru Teodorescu nu va lua startul în competiţia de dublu sanie, programată miercuri, şi nici în cea pe echipe. Decizia a luat-o chiar juriul.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Bob şi Sanie (FRBS), remis MEDIAFAX, echipajul Radu Şovăială / Alexandru Teodorescu a făcut aceeaşi greşeală de două ori, iar juriul i-a oprit participarea pe motive de securitate. 

„În prima manşă a antrenamentului oficial care precede concursul, echipajul nostru s-a răsturnat. Proba de dublu este o probă dificilă cu un grad mare de risc, în care răsturnările sunt frecvente la cea mai mică greşeală de pilotaj, în condiţiile în care vitezele sunt foarte mari. Impactul răsturnării a fost atât de mare încât sania sportivilor s-a rupt nemaiputând fi folosită. Din fericire Alexandru Teodorescu şi Radu Şovăială nu au avut de suferit în urma acestui accident, dar juriul a decis ca cei doi să nu mai continue concursul. Urmare a insistenţei antrenorilor juriul le-a acordat două manşe de antrenament cu sanie de rezervă. În prima manşă din cele două acordate de juriu, echipajul nostru a făcut aceeaşi greşeală de pilotaj în aceeaşi zonă în care s-a răsturnat în prima coborâre, ceea ce a evidenţiat riscul de accidentare şi a determinat juriul să hotărască retragerea echipajului din motive de securitate“, se explică în comunicatul FRBS.

image

Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu încearcă să controleze sania, în timpul antrenamentelor FOTO AFP/Mediafax 

Această decizie a juriului este bazată pe un articol din regulamentul privind măsurile de siguranţă impuse de federaţia internaţională de specialitate, care s-au înăsprit după incidentul de la Jocurile Olimpice de la Vancouver (2010), în care şi-a pierdut viaţa sportivul georgian Nodar Kumaritashvili. 

În afară de Alexandru Teodorescu şi Radu Şovăială, alţi doi sportivi români s-au calificat în probele de sanie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. 

Alexandru Andrei Teodorescu FOTO Mediafax 

image

Valentin Creţu a încheiat duminică, locul 29 în proba individuală de sanie (din 39 de participanţi), iar Raluca Strămăturaru a ocupat marţi poziţia a 30-a (din 31), în proba feminină. 

Imagini cu accidentul în care şi-a pierdut viaţa sportivul georgian, în 2010

Citeşte şi 

România, corijentă la spectacolul căştilor de la Olimpiada de iarnă de la Soci. Cele mai haioase protecţii ale sportivilor participanţi

JO de la Soci: Echipajul României de sanie dublu, scos din competiţie din cauza unui accident

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite