Cele mai bune meciuri de box. Mayweather şi Paquiao nu intră în top. Acestea sunt „partidele secolului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă partida dintre Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao a dezamăgit, istoria boxului ne-a oferit câteva partide memorabile. adevarul.ro propune să ne amintim de cele mai bune meciuri de box, care chiar au meritat atenţia a sute de milioane de oameni.

Partida dintre Floyd Mayweather şi Manny Paquiao a avut o reţetă financiară fabuloasă, cei doi boxeri împărţind o sumă colosală, 300 de milioane de dolari. Dacă aceşti doi sportivi au luat câte 180, respectiv 120 de milioane de dolari, pentru o prestaţie modestă, lumea boxului se întreabă cât ar fi meritat să încaseze celebrii Joe Frazier, Muhhamad Ali sau George Foreman?

Sau ce să mai spună Mike Tyson, omul care a declarat că nu are bani să parieze pe partida dintre Mayweather şi Pacquiao. 

„Adevărul” vă prezintă un scurt istoric cu cele mai bune meciuri de box, top în care meciul dintre Maywethaer şi Paquiao nu se va regăsi niciodată.

1. Cele mai bune meciuri de box: Max Schmeling versus Joe Louis, New York, 1936

A fost mai mult decât un meci de box, a fost o confruntare de ordin social-politic. Se înfruntau un german „de rasă pură”, susţinut puternic de Hitler, şi un afro-american. După patru runde, Schmeling l-a trimis la podea pe Louis, iar în runda a 12-a l-a făcut KO. „Felicitări soţului tău, cel mai mare boxer german”, i-a scris Hitler soţiei lui Schmeling. Pentru Joe Louis, care şi-a luat revanşa doi ani mai târziu, a fost primul KO din carieră. Următorul avea să vină peste 15 ani.

2. Cele mai bune meciuri de box: Joe Frazier versus Muhhamad Ali, New York, 1970

Aceasta a fost prima partidă de box care a primit titulatura de „Meci al Secolului” şi chiar a fost o bătălie dură. Frazier a reuşit să-l pună jos pe Ali în ultima rundă, şi, chiar dacă Muhhamad s-a ridicat la timp, el a pierdut prin decizia unanimă a arbitrilor.

3. Cele mai bune meciuri de box: Muhhamad Ali versus George Foreman, Zair, 1974.

Disputată pe teritoriu african, la Kinshasa, Zair, actuala republică Democrată Congo, partida dintre Foreman şi Ali rămâne un clasic al boxului. S-a impus Cassius Clay (Muhhamad Ali), după ce a lansat în repriza a opta un atac devastator.

4. Cele mai bune meciuri de box: Thomas Hearns versus Sugar Ray Leonard, Las Vegas, 1981

Meci pentru unificarea centurilor între alţi doi boxeri americani „grei”. Hearns s-a aflat tot meciul în avantaj, la puncte, iar Sugar Ray Leonard avea nevoie de KO pentru victorie. În repriza a 14-a, el s-a năpustit cu o avalanşă de pumni peste Hearns şi a câştigat. Rejucarea partidei a condus la un rezultat neaşteptat: egalitate.

5. Cele mai bune meciuri de box: Thomas Hearns versus Marvin Hagler, Las Vegas, 1985

O luptă brutală, între doi sportivi care au dat drumul la o morişcă incredibilă de lovituri. Meciul a ţinut mai puţin de opt minute şi trei runde, Hearns fiind cel învins.

6. Cele mai bune meciuri de box: Buster Douglas versus Mike Tyson, Tokyo, 1990.

Mike Tyson era nu favorit, ci megafavorit al meciului. Douglas avea o cotă de 50 la 1, dar ce nu ştia lumea este că Tyson nu s-a pregătit aproape deloc pentru acest meci. În repriza a opta, Buster Douglas aproape că a fost învins, dar a fost „slavat de clopoţel”, iar în repriza a zecea a reuşit să-l facă KO pe Tyson, pentru prima oară în carieră.

7. Cele mai bune meciuri de box: Mike Tyson versus Evander Holyfield, Las Vegas, 1996. 

O partidă mare oferită de cei doi boxeri, cu Holyfield reuşind să oprească „vijelia” din pmnii lui Tyson şi să întoarcă soarta meciului în favoarea sa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite