Bokila le-a adus Cupa. Petrolul a câştigat Cupa României, în premieră după 18 ani, după 1-0 cu CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul Ploieşti a câştigat finala Cupei României, după 1-0 în faţa celor de la CFR, sâmbătă seara, pe "Naţional Arena". Singurul gol al partidei care a adus ploieştenilor prima Cupă a României după 18 ani a fost reuşit de congolezul Bokila.

Cu o echipă decimată, cu antrenorii în tribune, dar şi cu 30.000 de suporteri fanatici în spate, Petrolul pleca drept outsideră în finală. Mai ales că avea în faţă o echipă "rănită", în faţa singurei şanse a-l salva, şi invincibilă în ultimele finale de Cupă (trei, toate câştigate, în 2008, 2009 şi 2010). "Lupii" au răsturnat însă calculele hârtiei, mai ales mulţumită şefului de haită Bokila. 

"De ce ţi-e frică nu scapi", spune o vorbă celebră, iar pentru Eugen Trică butada a cântărit greu. "Ar fi trebuit să-l elimine şi pe Bokila" a comentat, înainte de finală, antrenorul CFR-ului,  "bătălia" Petrolului din ultima etapă, cu Gaz Metan. O "bătălie" care şi-a arătat efectele în garnitura de start a Petrolului. Noroc cu atacantul congolezul, golgheterul "galben-albaştrilor" în Liga 1, cu 16 goluri, şi-a arătat clasa în startul partidei.

Petrolul, a treia Cupă

L-a trimis la plimbare dintr-o preluare cu dreptul pe Cadu, apoi l-a învins cu un şut sec pe Felgueiras, din 10 metri. Exact ce trebuia Petrolului şi când trebuia. Care e preferat să stea apoi la cutie şi să lovească pe contraatac.

CFR a trecut la cârma meciului, a irosit o ocazie uriaşă prin Valente, blocat de rezerva Hamutovski, la primul meci după vreo jumătate de an, dar Petrolul a intrat în avantaje la cabine. În partea secundă, "galben-albaştrii" au jucat în continuare cartea contraatacului, iar CFR a rulat în gol. Petrolul a terminat meciul cu trei fundaşi centrali, răspuns la cei trei atacanţi ai celor de la CFR, dar clujenii n-au marcat decât la ultima fază a meciului, Dar din ofsaid. S-a încheiat 1-0.

Petrolul câştigă a treia Cupă a României din palmaresul său (1963, 1995, 2013), şi prima după 18 ani. Un trofeu meritat de către "galben-albaştri", recompensa unui sezon fabulos, mai ales după sosirea lui Contra pe banca tehnică.

Dincolo, CFR termină un sezon cu două părţi distincte. În prima, a făcut istorie în grupele Ligii Campionilor, în a doua s-a chinuit în campionat şi a rămas în afara cupelor europene. Acolo a ajuns însă in extremis Astra Giurgiu, mulţumită ajutorului dat de fosta rivală locală.

Pe 10 iulie, cu 10 zile înainte de startul noului sezon, Steaua şi Petrolul îşi vor disputa Supercupa României, pe "Naţional Arena". 

Citeşte aici comentariul live text al finalei Petrolul - CFR Cluj 1-0

Petrolul Ploieşti: Hamutovski - Alcenat, Hoban, Yamissi, Guilherme - Mustivar, Mojica (Romario '83) - Boudjemaa (Achim '90+2), Hamza, Grozav (Morar '72) - Bokila. Antrenor: Cosmin Contra

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora - Mureşan, Sare - Rui Pedro, Diogo Valente (Kapetanos '61), Deac (Weldon '81) - Maah. Antrenor: Eugen Trică

Cartonaşe galbene: Alcenat '20, Mojica '43, Bokila '45+2, Hamza '90+4 / Mureşan '45+1, Rui Pedro '59, Cadu '80

Meciul a fost arbitrat de Cristian Balaj, ajutatla cele două linii de Aurel Oniţă şi Valentin Avram. Rezervă a fost George Rădulescu. Asistenţi suplimentari au fost Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs, iar Sebastian Gheorghe a fost rezervă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite