Un preşedinte slab. Nici nu se compară cu Ceauşescu

Publicat:
Ultima actualizare:

Noroc că în presa germană există o adevărată oglindă (spiegel) a societăţii, care ne deschide ochii la „diletantismul” actualului preşedinte. Probabil că de aia marea parte a presei germane nu a relatat zile întregi despre agresarea sexuală, la Koln, a sute de femei, în noaptea de Anul Nou. Era prea ocupată cu monitorizarea „diletantismului” lui Iohannis.

Am ales un preşedinte care nu se pricepe la toate (agricultură, medicină etc. etc.) şi, ceea ce e chiar mai grav, nici măcar nu simulează că s-ar pricepe la ceea ce nu se pricepe.

Păi, ce-i asta? Noi dintotdeauna am avut nevoie de un preşedinte-briceag elveţian, multifuncţional, dotat inclusiv cu o scobitoare pentru fiecare.

Avem probleme medicale? Unde e preşedintele, de ce nu-şi pune stetoscopul şi halatul alb şi rezolvă problemele? Ce minister al Sănătăţii, ce tot felul de autorităţi medicale, ce tot felul de medici... Unde e preşedintele? Păi, dacă era Ceauşescu, făcea o vizită la faţa locului, arăta cu indexul într-o direcţie şi gata, se găsea leacul şi se rezolva boala. Cel puţin, în ziare (câte erau) şi la TV(R). Ce-a făcut Iohannis cu indexul lui Ceauşescu, lăsat moştenire de foştii preşedinţi? Unde l-a băgat? De ce nu-l foloseşte?

Avem probleme cu juridicele? Unde e preşedintele, să convoace în maximum 2 ore, în şedinţă comună, Curtea Constituţională, Parlamentul, Guvernul, CSM-ul, sindicatele, tineretul şi “alte organe specializate ale statului”? După care să-i încuie într-o cameră şi să arunce cheia. Până vor găsi o rezolvare. Păi, dacă era Ceauşescu, dădea nişte decrete de modifica, în 45 de minute, şi legea gravitaţiei.

Avem probleme cu moda? Da, şi încă grave. De-aia am ales noi preşedintele, ca să aibă o nevastă prezentabilă şi care se îmbracă altfel decât ca la mănăstire? Cât timp va mai suporta fiinţa poporului român ca nevasta preşedintelui să poarte rochii/fuste scurte până la genunchi? De-aia am intrat în UE şi era cât pe ce să intrăm în Schengen? Păi, pe vremea lu’ Ceauşescu, coana Leana (Elena Ceauşescu, pentru cei mai tineri) nu a îndrăznit niciodată să poarte ceva mai scurt decât o palmă sub genunchi. Şi ce ţinută avea coana Leana... Oricând putea intra într-o mănăstire. E drept, uneori cu buldozerul.

Noroc că în presa germană există o adevărată oglindă (spiegel) a societăţii, care ne deschide ochii la „diletantismul” actualului preşedinte. Probabil că de aia marea parte a presei germane nu a relatat zile întregi despre agresarea sexuală, la Koln, a sute de femei, în noaptea de Anul Nou. Era prea ocupată cu monitorizarea “diletantismului” lui Iohannis.

P.S. Să presupunem că nu întotdeauna preşedintele chiar ştie, imediat, ce să facă. Am fi preferat, din nou, unul care ştia să ne facă pe loc?

Text de Dan Mihai       

Dan Mihai este jurist şi membru al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki din anul 2001. Domeniile de expertiză: legislaţie penală, transparenţă decizională, acces la informaţiile de interes public, libertate de exprimare 
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite