METEO Vremea se încălzeşte în următoarele două zile: maximele vor urca şi până la 23 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au anunţat că vremea se va mai încălzi joi şi vineri FOTO Adevărul
Specialiştii au anunţat că vremea se va mai încălzi joi şi vineri FOTO Adevărul

Vremea se va încălzi joi şi vineri, maximele urcând în unele zone până la 22-23 de grade Celsius. Cu toate acestea, specialiştii au anunţat însă că de vineri noaptea va începe să plouă.

Joi temperatura aerului va creşte uşor, vremea devenind mai caldă în regiunile intracarpatice şi apropiată de normalul termic al perioadei în restul teritoriului. Maximele vor fi între 11 grade la Suceava, Iaşi şi Constanţa şi 21-22 de grade la Timişoara, Arad şi Oradea. 

Cerul se înnorează temporar în special în jumatatea nordică a ţării. Va ploua slab, local în Maramureş, Transilvania, Moldova şi la munte, şi numai izolat în celelalte regiuni. Pe crestele înalte precipitaţiile pot fi mixte, dar trecătoare şi izolate. Vântul va sufla cu unele intensificări mai ales în Moldova, sudul Banatului şi Dobrogea, dar şi sus, la munte. 

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros în prima parte a zilei, apoi treptat se va însenina. Dimineaţa se vor înregistra 5-6 grade, iar la amiază vor fi 16 grade.

Vineri va creşte din nou temperatura, iar regimul termic va urca peste normalul acestei perioade în vest, centru şi sud. În aceste zone maximele vor depăşi 20 de grade. Mai răcoare, dar normal pentru data din calendar, va fi în Moldova şi pe litoral unde vor fi 13-14 grade. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător ploi slabe în nordul, centrul şi nord-estul ţării. Vântul va sufla cu intensificări la munte şi în Moldova.

Şi în Capitală vor mai creşte valorile termice. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora în cursul nopţii când va începe să plouă, iar vântul se va intensifica. La amiază se vor înregistra 22-23 de grade.

Cum va fi vremea, astăzi, în toată ţara

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe două săptămâni: cum va fi vremea de Florii

Până pe 13 aprilie vom avea parte de temperaturi maxime ce vor oscila între 12 şi 18 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că în Moldova, valorile minime se vor apropia de pragul de îngheţ. De asemenea, în această perioadă sunt aşteptate ploi în aproape toată ţara.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite