Marii dispăruţi ai anului 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
19 nume mari româneşti ne-au părăsit în 2012 FOTO Adevărul
19 nume mari româneşti ne-au părăsit în 2012 FOTO Adevărul

În anul 2012 au trecut în nefiinţă nume mari din teatru, muzică, literatură, dar şi din viaţa politică. Iurie Darie, Emil Hossu, Gabriel Ţepelea, Mircea Ciumara sau Bogdan Baltazar sunt doar câteva dintre personalităţile care au murit în acest an.

5 ianuarie - Biţu Fălticineanu (86 de ani), regizor, cunoscut pentru activitatea sa la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, a decedat după o lungă suferinţă.

13 ianuarie - Mircea Ciumara (69 de ani), fost lider ţărănist, ministru al Finanţelor, s-a stins din viaţă răpus de o boală incurabilă.

25 ianuarie - Emil Hossu (70 de ani), îndrăgit actor, s-a stins din viaţă chiar pe scena Teatrului Nottara, din cauza unei maladii cardiace.

14 martie - Şerban Rădulescu-Zoner (82 de ani), fost deţinut politic şi lider al Alianţei Civice, a decedat din cauza unor probleme medicale.

28 martie - Ştefan Radof (77 de ani), mare actor de teatru şi film, a decedat din cauza mai multor suferinţe cronice.

29 martie - Viceamiralul Ştefan Dinu (83 de ani), fost şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, a murit în urma unui accident vascular cerebral.

31 martie - Ion Lucian (87 de ani), îndrăgit actor, director şi fondator al Teatrului Excelsior, a decedat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde fusese internat cu suspiciune de bronhopneumonie şi anemie.

12 aprilie - Gabriel Ţepelea (96 de ani), filolog, istoric, scriitor, lider ţărănist şi luptător anticomunist, a încetat din viaţă în locuinţa sa.

22 mai - Irina Mavrodin (83 de ani), cunoscută poetă, eseistă şi traducătoare, s-a stins din viaţă din cauze necunoscute.

30 mai - Alin Alexandru Popa (41 de ani), patronul celei mai mari firme de transport din România, Edy Spedition, a murit în urma unui accident rutier.

28 iulie - Mihai Lupoi (59 de ani), una dintre figurile emblematice ale Revoluţiei din 1989 şi fost senator PRM, a fost răpus de cancer.

2 august - Mihaela Ursuleasa (33 de ani), cunoscută pianistă, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena, oraş în care se stabilise de mai mulţi ani.

27 august - Mirela Zafiri (41 de ani), soprană de la Opera din Braşov, a murit răpusă de o boală incurabilă.

30 august - Cornel Todea (76 de ani), regizor, director al Teatrului “Ion Creangă”  din Bucureşti, s-a stins din viaţă din cauza unei boli incurabile.

31 august - Constanţa Buzea (71 de ani), unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, a decedat la Spitalul Elias din Bucureşti, la capătul unei lungi suferinţe. 

18 septembrie - Romulus Vulpescu (79 de ani), cunoscut scriitor, traducător şi publicist, a încetat din viaţă la doar o lună de la tragedia morţii fiicei sale. 

9 noiembrie - Iurie Darie (83 de ani), unul dintre cei mai mari actori români, a decedat în urma unor complicaţii intervenite după ce a fost operat pentru accident vascular cerebral.

21 noiembrie - Şerban Ionescu (62 de ani), cunoscut actor de teatru şi film, a decedat din cauza unei boli incurabile, scleroză amiotrofică.

28 decembrie - Bogdan Baltazar (73 de ani), cunoscut bancher, purtător de cuvânt al Guvernului Petre Roman, a decedat din cauza unui cancer. 

Marii disparuţi ai anului 2012 FOTO Adevărul
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite