Hei-Rup! Spre Unire

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
unire

Colegii mei de blog Adevărul Lulea Marius Dorin şi Dan Nicu şi-au pasat provocări pe deasupra plasei de tenis, încercând să arate lumii diferite unghiuri de abordare şi elucidare a fenomenului care stă pe buzele noastre astăzi: U-ni-re. Răspund şi eu, la rândul meu, provocării lui Dan Nicu, dar cu o note personalizate, poetice pe alocuri.

unire iubire fericire menire

Când vorbeşti despre Unire, nici un român nu spune: „Care Unire? Ce Unire? Ce-o fi Unirea asta?”. Unirea-i numa' una'! Pentru mine Unirea nu este o mâncare nouă, exotică, pe care abia aştept s-o încerc dar mi-e frică să nu fie prea picantă, ci un fenomen absolut natural, este „mămăliga noastră cea de toate zilele”.

Unirea noastră e un Hei-Rup naţional, istoric, social, cultural, care deja a început şi care nu mai poate fi oprit nici de cei mai „luminaţi politicieni” aberând discursuri manipulatoare în faţa mulţimii. Important este să înţelegem că Hei-Rup-ul Unirii îl face fiecare, în felul său, in domeniul său de activitate, nu să aşteptăm un lider pogorât din ceruri pe care să-l urmăm. 

Pentru mine, un mic Hei-Rup constă în faptul că fac vânzări atât în România, cât şi în Basarabia. Că prietenii mei de la Bucureşti încep să mearga la Chişinău ca şi cum ar merge acasă. Să vorbească despre locuri, oameni, vinuri, să zică în glumă „Olecuţă”, sau să cumpere bomboane Bucuria. UN MARE HEI-RUP sunt Tinerii Moldovei si Basarabia Pamant Romanesc. Un mic pas spre Unire a fost festivalul IaMania din Basarabia unde au plecat designeri din România, sau targul brandurilor basarabene de la Bucureşti. Un mic pas spre Unire fac in fiecare zi cei care se interesează şi de ştirile de la Chişinău, de politica de acolo. Cei care se deschid spre Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Cătălin Josan sau Alexandrina Hristov. De fiecare dată când cineva din România îmi spune că îl emoţionează poeziile lui Grigore Vieru simt cum am mai sărit un obstacol, am păşit spre Unire. E tot mai aproape. 


Unirea-i numa' una'! 


Unirea-i în fiecare din noi.

   

Colegul Unirea în paşi concreţi. Acceptaţi provocarea?

Colegul Unirea – termenii contează”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite