Unde ne petrecem Sărbătorile de Iarnă. Harta restaurantelor şi pensiunilor care mai au locuri libere pentru Crăciun şi Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această iarnă, ofertele se Sărbători sunt foarte atractive, însă în cele mai multe zone din ţară locurile au fost deja epuizate. „Adevărul“ vă prezintă restaurantele, cluburile şi pensiunile la care vă mai puteţi rezerva un loc pentru Sărbătorile de Iarnă şi pentru petrecerea de Revelion din acest an.

BUCUREŞTI. Unde petrec bucureştenii noaptea dintre ani. Cele mai tari oferte de Revelion din Capitală

A început numărătoarea inversă, iar ofertele din restaurantele şi barurile bucureşteane aproape au fost epuizate. Cu toate acestea mai există câteva locuri disponibile pentru cei care până în acest moment nu s-au hotărât unde să se distreze în noaptea de Revelion.

„Adevărul“ vă prezintă cele mai bune oferte din Bucureşti pentru petrecerea de Revelion. Astfel, cei care vor să îşi găsească, pe ultima sută de metri, o ofertă avantajoasă pentru Revelion pot apela la restaurantele care mai au câteva locuri disponibile.

ZALĂU. Rezervări pe ultima sută de metri pentru noaptea dintre ani la Zalău. Unde mai sunt locuri

Majoritatea restaurantelor din Zalău oferă, încă, locuri pentru petrecerile de Revelion, semn că amatorii de distracţii de acest gen nu s-au grăbit cu rezervările.

La cel mai în vogă local din Zalău, Brilliant Parc, mai sunt locuri doar în sala de bal, de la parter, în timp ce în sala Belvedere locuri s-au completat deja. Petrecăreţii trebuie să scoată din buzunar, pentru a se distra în noaptea dintre ani la Brilliant Parc, 225 de lei de persoană, indiferent despre care sală vorbim. Diferenţa dintre cele două săli este dată, parţial, de muzică: în sala de bal va cânta trupa ”1 Minut”, atmosfera fiind apoi întregită de DJ Marius Sălăjean şi de Sergiu Ivan, în timp ce în sala de la etaj aceeaşi trupă ”1 Minut” va alterna cu DJ Tică, într-o petrecere după modelul celor din anii 30.

VASLUI. Oferta restaurantelor vasluiene pentru Revelion 2015: ultimele locuri disponibile

Sute de vasluieni vor petrece Revelionul în restaurantele din municipiul reşedinţă de judeţ. Majoritatea localurilor şi-au epuizat deja locurile sau mai au foarte puţine disponibile.

image

Pentru noaptea de Revelion restaurantele şi cluburile din oraş au pregătit oferte pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. În funcţie de locaţia aleasă, vasluienii au plătit între 100 şi 250 lei de persoană pentru petrecerea dintre ani. Cele mai ieftine oferte sunt în oferite de pub-uri. 

BOTOŞANI. Unde mai pot petrece botoşănenii de Revelion. Restaurantele şi pensiunile se bat în oferte şi reduceri

Pensiunile, conacele, hanurile  şi restaurantele din Botoşani se bat deja în oferte pentru petrecerea de Revelion. Botoşănenii au de ales între o varietate de locaţii, meniuri şi preţuri, totul variind de la  modern la tradiţional. Preţurile se încadrează între 200 şi 350 de lei.

Ofertele pentru petrecerea dintre ani, abundă în acest an la Botoşani. Marile restaurante şi-au pregătit ofertele, pensiunile de lux şi-au epuziat deja locurile disponibile, iar celelalte restaurante şi hanuri din judeţul Botoşani încă se duelează pe clienţi. Preţurile sunt considerate acceptabile de botoşănenii dispuşi să îşi petreacă Revelionul la restaurant. Totodată, mai ales hanurile cu specific tradiţional anunţă meniuri de excepţie ca acum 100 de ani.

FOCŞANI. Pensiunile din munţii Vrancei, pline de Revelion. În schimb, restaurantele din Focşani încă mai caută clienţi pentru noaptea dintre ani

Restaurantele au pregătit oferte atrăgătoare. Meniurile costă cel puţin 200 de lei de persoană la localurile de top. Nici cluburile nu fac notă discordantă, tinerii fiind întâmpinaţi cu meniuri diversificate, animaţie şi muzică bună. Cât despre preţuri, acestea sunt pentru toate buzunarele.

Turiştii care vor să-şi petreacă noaptea dintre ani în pensiunile din munţii Vrancei trebuie să mai aibă mare noroc să mai prindă un loc bun. Majoritatea pensiunilor au locurile rezervate încă din toamnă, dar mai sunt câteva viluţe care îşi aşteaptă clienţii. 

VASLUI. Ofertele restaurantelor din Bârlad pentru Revelion 2015. Preţul variază între 100 şi 258 lei /persoană

Majoritatea restaurantelor şi cluburilor din Bârlad au pregătit pentru Revelion 2015 oferte tentante pentru cei care vor rămâne să-şi petreacă noaptea dintre ani în oraş

revelion

Dacă pentru Ajunul Crăciunului nu au fost organizate petreceri în cluburile şi restaurantele din Bârlad, chiar dacă fiecare unitate în parte a pregătit mici surprize pentru clienţii dornici de petrecere, pentru noaptea de Revelion sunt oferte pentru toate gusturile. Bârlădenii pot alege să se distreze în club cu DJ şi muzică modernă, până la restaurantele care vin cu mâncăruri tradiţionale sau preparate exotice, muzică de petrecere, lăutari, solişti sau formaţii care abordează diferite stiluri de muzică. Bani să fie.

PIATRA NEAMŢ. Pensiunile din Neamţ şi-au găsit din timp clienţi pentru Revelion. Unde mai sunt locuri disponibile şi la ce preţuri

Oferta pentru petrecerea de Revelion este epuizată în cea mai mare parte. Pentru a avea asigurat un loc la la evenimentul dintre ani, rezervările s-au făcut şi din luna septembrie.

Pensiunile căutate pentru un cadru deosebit şi o petrecere de neuitat de Revelion  sunt situate în zonele turistice ale judeţului, respectiv în jurul municipiului Piatra Neamţ, în staţiunea Durău şi în zona Târgu Neamţ. 

HUNEDOARA. Straja şi Parâng sunt cele mai atractive staţiuni din judeţ pentru iubitorii de schi

Mii de oameni vor petrece sărbătorile în staţiunile montane Straja şi Parâng din judeţul Hunedoara. Cei care se grăbesc mai pot face rezervări la pensiunile din cele două zone turistice, destinate în special amatorilor de schi.

image

Cele mai populare zone turistice din judeţul Hunedoara, în perioada sărbătorilor de iarnă, sunt staţiunile montane Straja şi Parâng. În ultimele zile, în zonele alpine a nins mult, iar pe alocuri zăpada a ajuns la aproape metru. Astfel, dacă în ultimele ierni, de sărbători turismul a fost afectat de lipsa zăpezii de pârtii, cabanierii din Straja şi Parâng au motive de satisfacţie.

BISTRIŢA. Crăciunul sau Revelionul în Pasul Tihuţa, mai scump decât în staţiunile de top

Bistriţenii care nu vor bătăi de cap de Crăciun sau Revelion şi vor ca mâncarea şi servirea să le fie asigurate au parte de opţiuni care mai de care mai variate. Unele dintre oferte însă concurează cu cele oferite de unităţile de cazare cu multe stele din Predeal.

Cei care vor să nu fie departe de casă şi să fie serviţi de alţii în noaptea de Revelion au de unde alege. Restaurantele din Bistriţa se întrec în oferte anul acesta. Dacă unele mai pretenţioase cer pentru o noapte de distracţie cu mâncare aleasă şi concert live aproape 100 de euro de persoană, altele mai modeste au preţuri care pornesc de la 200 de lei de persoană.

ALBA IULIA. Pensiunile din Alba se întrec în oferte de Crăciun şi Revelion. Cât costă un sejur la munte în perioada sărbătorilor

Patronii de hoteluri şi pensiuni din Alba au încercat să atragă de Crăciun şi Revelion cât mai multe persoane, oferind pachete accesibile. Cei care vor alege un sejur la munte vor avea ocazia să deguste bucate tradiţionale, dar şi să se relaxeze la saună sau la jacuzzi. Preţurile sunt pe pachete de mai multe zile şi au o medie de circa 1.500 de lei. La restaurantele din oraşe, distracţia dintre ani costă între 150 şi 250 de lei.

Indiferent că doriţi să scăpaţi de agitaţia din oraş şi vreţi să vă refugiaţi la munte de Revelion sau pur şi simplu preferaţi să vă petreceţi noaptea dintre ani în Alba Iulia, ofertele hotelierilor şi ale proprietarilor de pensiuni şi cabane au ceva în comun: mâncarea tradioţională şi distracţia garantată. Restul, ţine de dispoziţia fiecăruia, atât la buzunar, cât şi spiritual să îşi aleagă locaţia perfectă pentru Revelionul 2015. 

CĂLĂRAŞI. Răsfăţ de Crăciun, pe bani puţini: tartă de ton cu ou de prepeliţă şi sticks cu prosciutto pe pat de pepene galben

Pregătirile pentru sărbători sunt în linie dreaptă, iar restaurantele se întrec în oferte pe bani puţini pentru a-i atrage pe clienţi. Rezervările sunt deja făcute în proporţie de 85%, aşa că cine vrea să petreacă la restaurant trebuie să se grăbească. Meniurile sofisticate înlocuiesc tradiţionala friptură de porc, servită de sărbători.

image

„La Sălcii“ oferta pentru Crăciun este generoasă, iar locurile au fost deja rezervate. Cu doar 60 de lei de persoană, clienţii au la dispoziţie preparate tradiţionale româneşti, băutură din belşug şi muzică bună. Pentru noaptea dintre ani, pe masă festivă vor trona păstrăv Meuniere cu capere, muşchiuleţul de porc împănat cu cartofi Wedges, piept umplut la cuptor cu piure în trei culori, iar la aperitiv, printre toate bunătăţile se răgăsesc prosciutto melone, coşuleţ umplut cu ton şi bărcuţă cu brânză feta şi mărar, totul cu 275 de lei de persoană.

PLOIEŞTI. Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

Valea Prahovei este, şi în acest an, o destinaţie destul de scumpă de Revelion, dar mai accesibilă în perioada Crăciunului. Preţurile pachetelor de trei zile variază între 150 de lei şi peste 1.200 de euro de persoană, în funcţie de stelele pensiunilor şi hotelurilor, dar şi serviciile achiziţionate. Doritorii găsesc, încă, locuri libere.

Sinaia, cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei în perioada sărbătorilor, sunt şi cele mai mari preţuri, în special la hotelurile de trei şi patru stele care oferă numeroase servicii incluse în pachetele turistice.

BRĂILA. Restaurantele brăilene menţin tarifele la nivelul de anul trecut, în speranţa că vor atrage cât mai mulţi clienţi de Crăciun şi Revelion

Restaurantele şi pensiunile din municipiul Brăila, precum şi vilele din Staţiunea Lacu Sărat, se întrec în oferte de Crăciun şi Revelion, în încercarea de a atrage cât mai mulţi clienţi. Faţă de anul trecut, tarifele practicate au rămas aproape neschimbate, însă fiecare unitate încearcă să iasă în evidenţă prin meniuri cât mai sofisticate şi program muzical deosebit, fie că este vorba despre formaţii de muzicieni sau DJ profesionişti.

Vila „Nufărul” din Lacu Sărat îşi aştapă clienţii pentru a petrece revelionul 2015, la un tarif de 180 lei/persoană. Atmosfera va fi întreţinută de formaţia „Tezaur”. Tot în Staţiunea Lacu Sărat, restaurantul „Relamara” are un tarif, pentru noaptea de revelion, de 250 lei/persoană, promiţându-le muşteriilor meniuri alese şi o petrecere pe cinste, pe ritmurile formaţiei „Lotus”.

TULCEA. Sărbători în Delta Dunării, locul unde colindătorii vin de două ori

În Delta Dunării, sărbătorile vin de două ori: pe rit nou şi pe rit vechi. Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie.

Magia sărbătorilor de iarnă va fi completată cu magia locului: plimbări pe canalele deltei, printre păsări sălbatice. Muzica rusească vă va însoţi pretudindeni.

image

Pensiunea Ovidiu din Sfântu Gheorghe vine cu o ofertă de opt zile în perioada 25 decembrie  2 ianuarie, la preţul de 1.120 de lei de persoană. Sunt incluse trei mese pe zi şi o masă tradiţională de Crăciun şi de Revelion. Totodată, turiştii vor merge într-o excursie de două ore în rezervaţia Sacalin – Zătoane.

SLATINA. Revelionul 2015, oferte şi tarife în Slatina pentru amatorii de distracţie

Slătinenii care doresc să petreacă Revelionul în oraş, dar nu acasă, ci într-un cadru mai festiv, au la dispoziţie oferte demne de luat în seamă. În funcţie de buzunarul fiecăruia, aceştia îşi pot face calculele deoarece preţul unui meniu pentru Noaptea dintre Ani pleacă de la 200 de lei/persoană şi poate ajunge până la 350 lei.

Una dintre alternative decente poate fi întâlnit la Hotelul „Romtimex”, cotat la două stele. Amplasat pe strada Crişan, lângă bazarul Slatex, localul menţionat oferă, contra sumei de 200 de lei/persoană, un meniu bogat şi interesant. Astfel, în schimbul sumei menţionate, amatorii de distracţie în noaptea de Revelion vor avea parte de un aperitiv rece, un aperetiv cald, friptură, sarmale, fructe, băutura fiind inclusă.

ARAD. Crăciunul şi Revelionul pot fi petrecute în Staţiunea Moneasa. Doritorii mai au la dispoziţie doar câteva zeci de locuri

Hotelurile şi pensiunile din Staţiunea Moneasa îşi aşteaptă şi în acest final de an musafirii. Hotelierii fac ultimele pregătiri pentru petrecerile de Crăciun şi de Revelion, iar locurile rămase disponibile sunt destul de puţine.

Angajaţii celor mai mari hoteluri din staţiunea arădeană, situată la poalele Munţilor Codru-Moma, sunt în alertă şi fac pregătirile necesare unor petreceri reuşite.

Patronul hotelului Moneasa, Nicoară Creţ, speră că va avea toate cele 270 de locuri din restaurantul hotelului ocupate, atât la petrecerea de Crăciun cât şi la cea de Revelion. 

TÂRGU-JIU. Locuri puţine de Crăciun şi Revelion la pensiunile din Rânca

În zona montană Rânca din judeâul Gorj este uin peisaj de iarnă autentic. La pensiunile şi hotelurile din zonă încă mai sunt locuri libere. Potrivit lui Constantin Pănescu, administratorul unei pensiuni, dar şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, de Revelion, 90% dintre cabane sunt ocupate, iar de Crăciun rata de ocupare este de peste 60%.

Stratul de zăpadă din Rânca a depăşit deja 60 de centimetri, iar sezonul de schi a început de Moş Nicolae. În aceste condiţii, şi numărul solicitărilor pentru petrecerea Crăciunului şi a Revelionului a crescut.

BRAŞOV. Crăciunul vine cu oferte speciale în Poiana Braşov, Predeal şi Bran-Moieciu

Cele mai mari preţuri sunt în Poiana Braşov, dar hotelurile de aici oferă pe lângă cazare şi masă şi spectacole şi multe oportunităţi de distracţie pentru copii.

Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă destinaţie de Revelion din România.

Hotelierii din Poiana Braşov, cea mai aglomerată staţiune de schi din România, se bat în oferte de Crăciun. Preţurile sunt, însă, destul de piperate. Până acum au fost ocupate doar jumătate dintre locurile de cazare.

RÂMNICU VÂLCEA. Hotelurile de la munte, aglomerate de sărbători. Ce variante au turiştii care vor să meargă la schi în Vâlcea

În staţiunea Voineasa din Vâlcea cu greu mai găseşti un loc de cazare de Crăciun sau Revelion. De când s-a deschis Transalpina Ski Resort, staţiunea e supraaglomerată de sărbători, dar turiştii perseverenţi mai pot găsi câte o cameră liberă la particulari sau în pensiunile de la intrarea în Voineasa.

La Zan Hotel, o unitate hotelieră de patru stele, mai este disponibilă doar o camera între 24-26 decembrie.  Pentru două nopţi de cazare, masa festivă şi cina de Crăciun, o persoană plăteşte 400 de lei. În acest preţ,  turiştii vor avea acces gratuit la sala de fitness, saună sau solar. Nici în pensiunile din staţiune nu mai sunt locuri de cazare. 

CRAIOVA. Meniuri sofisticate şi muzică de calitate. Ce propun restaurantele şi cluburile din Craiova pentru seara de Revelion

Patronii restaurantelor şi barurilor din Craiova mizează pentru un revelion reuşit. Locurile vor fi pline la noaptea dintre ani, iar majoritatea petrecăreţilor şi-au făcut deja rezervare.

Gustare rece, rondele de somon cu „Dijon” cu lămâie, rulou de curcan cu alune, cotlet de porc împănat sunt doar câteva dintre bunătăţile pe care le vor degusta oltenii înainte şi după ce vor ciocni cupa de şampanie de la miezul nopţii. „Mai avem locuri libere pentru noaptea de Revelion. Noi le oferim oltenilor o noapte de vis cu multe surprize. Cu siguranţă vor avea parte de distracţie pe cinste. Cei care vor să petreacă Revelion la restaurantul nostru trebuie să plătească 220 de lei”, a spus un reprezentat al hotelului Emmea Est.  

TURNU SEVERIN. Unde mai sunt locuri libere pentru vacanţa de Crăciun şi Revelion în Clisura Dunării

Mai este puţină vreme până la marea petrecere de Revelion şi puţini sunt aceia care nu şi-au programat nimic pentru această noapte specială. Deşi rezervările s-au făcut încă din luna octombrie, cu puţin noroc, la pensiunile din Clisura Dunării se mai pot găsi locuri libere.

Patronii pensiunilor spun că majoritatea celor care şi-au făcut rezervări sunt clienţi vechi care obişnuiesc să-şi petreacă vara câteva zile din concediu aici. Splendoarea locurilor îţi taie respiraţia, iar alaiul de rezervaţii naturale, de monumente şi trasee de drumeţie, reprezintă una din marile atracţii turistice ale României. 

BAIA MARE. 85% din pensiunile din Maramureş sunt ocupate pentru Sărbătorile de Iarnă. Pensiunile din Maramureşul Istoric, cele mai căutate

Gradul de ocupaţie al pensiunilor din Maramureş pentru Sărbătorile de Iarnă este de 80-85% în momentul de faţă. Marea majoritate a celor care vor veni în Maramureş sunt români, dar sunt şi străini.

image

Potrivit declaraţiilor făcute de către preşedintele ANTREC Maramureş, Victoria Berbecaru, pentru aceste sărbători s-au organizat la nivel de sate anumite obiceiuri care sunt puse în evidenţă pentru doritorii de spectacole tradiţionale.

CONSTANŢA. Ghidul celor mai bune petreceri de Revelion 2015 pe litoral

Mai sunt mai puţin de trei săptămâni până la marea petrecere de revelion şi hotelierii de pe litoral nu stau deoparte. Unităţile de cazare care au ales să-şi deschidă porţile pentru mini-vacanţa dintre Crăciun şi Anul Nou vin cu oferte tentante. Adevărul a făcut lista cu cele mai bune petreceri de la mare.

Cine admiră marea ştie că poate să o vadă la fel de frumoasă şi în timpul iernii. Temperaturile pozitive din ultima vreme i-au făcut pe hotelierii de pe litoral să gândească pachete complete de cazare pentru Anul Nou. Cei care activează în turism ştiu că aproape nimeni nu este interesat de un Crăciun la mare. Chiar şi aşa, există pachete complete pentru cei interesaţi. 

La acest material au participat Cristina Răduţă, Simona Voicu, Cosmin Zamfirache, Borcea Ştefan, Florin Jbanca, Daniel Guţă, Bianca Sara, Dorin Ţimonea, Ionela Stănilă, Dana Mihai, Florentin Coman, Mariana Iancu, Mugurel Manea, Bogdan Iancu, Alin Ion, Simona Suciu, Irina Rîpan, Andreea Mitrache, Corina Macavei, Rareş Moise, Adrian Boioglu, Alina Pop, Sabina Ghiorghe. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite