Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Prahovei este, şi în acest an, o destinaţie destul de scumpă de Revelion, dar mai accesibilă în perioada Crăciunului. Preţurile pachetelor de trei zile variază între 150 de lei şi peste 1.200 de euro de persoană, în funcţie de stelele pensiunilor şi hotelurilor, dar şi serviciile achiziţionate. Doritorii găsesc, încă, locuri libere

Sinaia, cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei în perioada sărbătorilor, sunt şi cele mai mari preţuri, în special la hotelurile de trei şi patru stele care oferă numeroase servicii incluse în pachetele turistice.

Pentru turiştii mai puţin pretenţioşi, la fel de frumos, dar mult mai ieftin, este la vilele şi pensiunile din staţiune. La Vila Aosta 21 din Sinaia, de exemplu, localizată de 5 minute de Castelul Peleş, cazarea fără masă, de Crăciun, costă 50 de lei pe noapte, de persoană, pentru un sejur de minimum trei nopţi. Mai sunt libere 6 locuri, care se pot închiria în grup, dar şi în pachete individuale de două persoane cel puţin. De Revelion, sunt libere tot 6 locuri, dar preţul este de 140 de lei pe noapte, de persoană.

La pensiunea Felix, de trei stele, o cameră dublă matrimonială, fără masă, costă, de Crăciun, 85 lei/noapte/persoană, o  cameră dublă twin 80 lei/noapte/persoană, o garsonieră 120 lei/noapte/persoană, iar suita 115 lei/noapte/persoană. Mai sunt libere 12 locuri, dar de Revelion, vila a fost deja rezervată.

Locuri libere de Crăciun mai găsiţi şi la Vila Ador – 13 locuri la 60 de lei pe noapte de persoană (doar cazare), 12 locuri la Hotel Irish House la 90 de lei de persoană pe noapte (cazare cu mic dejun), Casa Ştefan Sinaia – 30 de locuri la 100 de lei pe noapte de persoană, doar cazare, Vila La monitori – 12 locuri la 135 de lei pe noapte de persoană, fără masă.

Una dintre cele mai scumpe oferte din Sinaia este la Hotel Mara. De Crăciun, când încă mai sunt locuri libere, pachetul include cazare 3 sau 4 nopţi cu demipensiune şi dejun festiv de Crăciun, petrecere interactivă cu trupa de dans Iuno Dance, dejun barbeque a doua zi de Crăciun. Familiile cu copii pot participa la împodobirea bradului şi vor primi coruri de colindători, iar cei mici vor primi un cadou surpriză de la Moş. Preţurile variază între 700 de lei de persoană locul în camera dublă la pachetul de trei nopţi şi 1.150 de lei persoană locul în apartament la pachetul de patru nopţi. Pentru sejururi de patru nopti se oferă gratuit şi transport de persoană cu telecabina între Sinaia-Cota 2000-Sinaia. De asemenea, accesul este gratuit la centrul SPA (piscină, saună & jacuzzi).

La acelaşi hotel, preţul unui pachet de Revelion variază, pentru o singură persoană, între 2.400 de lei (545 de euro) şi 3.500 de lei (800 de euro) de persoană. Pachetul include cazare pentru 5, 4 sau 3 nopţi cu demipensiune bufet suedez, welcome cocktail, cină festivă de Revelion 2015, brunch şi cină festivă pe 1 ianuarie şi dejun barbeque în aer liber pe 2 ianuarie. Copiii vor avea Revelionul lor, într-un salon dedicat jocurilor pe calculator pentru nopţile de 31 decembrie şi 1 ianuarie, sub supraveghere şi cu acces la un bufet personalizat.

Preţuri mai mici la Azuga

Servicii şi cazare mai ieftină pentru un grad similar de confort găsiţi la Azuga, indiferent de numărul de stele. Un atuu pentru a alege această staţiune sunt pârtiile foarte bune, dar şi liniştea pentru cei care vor un sejur odihnitor.

La Pensiunea Flora Alpină din Azuga, de patru stele, construită în 2008 în stil austriac, la 1100 m altitudine, în imediata apropriere a pârtiilor de schi Sorica şi Cazacu, precum şi a mijloacelor de transport pe cablu, mai sunt locuri libere atât de Crăciun cât şi de Revelion. De Crăciun, de exemplu, mai sunt libere 20 de locuri, iar cazarea cu mic dejun costă 147 lei/noapte/persoană la un pachet de minimum trei nopţi. Pachetul include mic dejun bufet suedez tipic austriac, saună, tenis de masă, darts, seif, internet wireless şi jocuri de societate, produse minibar, vin fiert, ceai, cafea pe întreaga durată a sejurului, acces gratuit la facilităţile pensiunii şi transport gratuit la pârtiile de schi.

De Revelion, cazarea costă 220 de lei de persoană pe noapte, iar pachetul sejurului este de 5 nopţi. Numărul locurilor disponibile este de 18 la acest moment.

Foarte ieftin este la Casa Veronica, unde o noapte de cazare, fără masă, de Crăciun costă 75 de lei (mai sunt libere 6 locuri) sau Casa Barcaru unde aveţi două variante – 129 de lei pe noapte de persoană la cazarea cu demipensiune sau 109 lei cu mic dejun (sunt libere 16 locuri). Majoritatea pensiunilor nu mai au locuri libere de Revelion.

O destinaţie luxoasă din staţiune este Hotelul LuxGarden, de 5 stele. Pachetul de Crăciun costă între 704 euro camera dublă şi 944 de euro un apartament timp de trei nopţi, cu mic dejun. În tarif sunt incluse venirea lui Moş Crăciun, un program special pentru copii, dejun tradţional de Crăciun cu pachet de băuturi, five o’clock tea cu concert piano live şi acces la centrul SPA.

De Revelion, un pachet de 5 nopţi, pentru două persoane, la acelaşi hotel variază între 1997 de euro şi 2.522 de euro. Include, printre altele, cina festivă de Revelion, o cină cu specific vânătoresc pe 1 ianuarie şi un Revelion special pentru cei mici.

Buşteni, cea mai ieftină destinaţie de pe Valea Prahovei

Ca în fiecare an, cele mai ieftine oferte sunt în Buşteni, unde majoritatea pensiunilor se închiriază integral pentru grupuri, la tarife cuprinse între 1.000 de lei şi 6.000 de lei pe noapte, în funcţie de numărul de locuri de cazare, dar şi de sărbătoare, sensibil mai mari pentru sejurul de Revelion. Majoritatea proprietarilor de pensiuni oferă şi o noapte gratuită de cazare, la alte patru plătite.

Astfel, la pensiunea Ursul, de trei stele, tariful pentru o noapte de cazare, fără masă, în perioada Crăciunului este de 60 de lei de persoană (mai sunt libere 12 locuri), în timp ce de Revelion, pensiunea se închiriază numai unui grup de 14 persoane, pentru 7.560 de lei pentru patru nopţi.

La pensiunea Luchiancu, cazarea fără masă în perioada Crăciunului costă 50 de lei de persoană pe noapte (18 locuri disponibile), iar de Revelion 7.200 de lei (adică aproximativ 150 de lei de persoană) pentru trei nopţi, unui grup de maximum 16 persoane.

Locuri libere în Buşteni mai sunt şi la vila Brânduşa – 12 locuri la 71 de lei pe noapte de persoană de Crăciun, vila Căsuţa Noastră – 22 locuri de Crăciun, la 40 de lei pe noapte de persoană în cameră dublă, pensiunea Public House – între 100 şi 160 pe noapte de persoană, de Crăciun, dacă pachetul este fără masă sau cu demipensiune, şi între 200 şi 250 de lei de persoană, pe noapte, de Revelion, cu sau fără cină festivă. Vila se poate închiria de Reveion şi pentru patru nopţi unui grup de 23 persoane, pentru 23.000 lei.

Oferte multe mai ieftine în străinătate

Dacă luăm în considerare ofertele de peste 1.000 de euro de persoană de pe Valea Prahovei, de Revelion, cele din străinătate le bat cu mult la preţ pe cele din România. Staţiunile de schi din Bulgaria ( Bansko, Boroveţ, Pamporovo sau Razlog) sunt de aproape patru ori mai ieftine decât în Sinaia, Azuga sau Poiana Braşov. Au preţuri care pornesc de la 282 euro/persoană pentru 7 nopţi cu demipensiune şi transport cu autocarul.

În Austria, tot la schi, preţurile peentru un sejur de cinci nopţi pleacă de la 400 şi până la 600 de euro de persoană. În Grecia, un sejur de cinci zile de Revelion costă între 350 şi 500 de euro de persoană. Şi Revelionul la Paris este mai ieftin, preţurile pornind de la 600 de euro de persoană. La Viena sau Praga este şi mai ieftin şi sunt oferte şi la 450 de euro de persoană.

Vă mai recomandăm

„Tradiţiile Crăciunului”. Program turistic de sărbători, la preţuri accesibile. Turiştii care nu vor să plătească câteva sute de euro de persoană pentru un pachet turistic de sărbători în destinaţii consacrate, precum Valea Prahovei sau Poiana Braşov, au la dispoziţie din această iarnă un program aflat la prima ediţie “Tradiţiile Crcăiunului”, cu tarife mult mai mici

Tarife mai mari la schi, în această iarnă, la Sinaia. Preţurile pentru skipass-uri, cartelele folosite de schiori pentru accesul pe pârtii, vor fi mai mari în această iarnă la Sinaia, cu 5 până la 30 de lei, în funcţie de numărul de urcări. Este pentru al doilea an consecutiv când tarifele sunt majorate

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite