Unde mai pot petrece botoşănenii de Revelion. Restaurantele şi pensiunile se bat în oferte şi reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile, conacele, hanurile  şi restaurantele din Botoşani se bat deja în oferte pentru petrecerea de Revelion. Botoşănenii au de ales între o varietate de locaţii, meniuri şi preţuri, totul variind de la  modern la tradiţional. Preţurile se încadrează între 200 şi 350 de lei.

Ofertele pentru petrecerea dintre ani, abundă în acest an la Botoşani. Marile restaurante şi-au pregătit ofertele, pensiunile de lux şi-au epuziat deja locurile disponibile, iar celelalte restaurante şi hanuri din judeţul Botoşani încă se duelează pe clienţi. Preţurile sunt considerate acceptabile de botoşănenii dispuşi să îşi petreacă Revelionul la restaurant. Totodată, mai ales hanurile cu specific tradiţional anunţă meniuri de excepţie ca acum 100 de ani.

Restaurantele din Botoşani, oferă meniuri clasice şi discount-uri

Cele mai importante restaurante şi hoteluri din municipiul Botoşani şi-au lansat deja ofertele de Revelion. Restaurantul Mioriţa, un loc de petrecere cu tradiţie la Botoşani, fondat în 1942 , devenit astăzi Complexul Europa, are o ofertă variată, spune unul dintre agajaţii restaurantului. 

” Organizăm petrecerea de Revelion, avem 120 de locuri, cu 200 de lei de persoană. Avem formaţii de muzica populara, muzica uşoară, urători şi bineînţeles focuri de artificii. Meniul este unul clasic pe gustul tuturor”, îşi prezintă oferta angajatul. De cealaltă parte a oraşului, într-o fostă casă boierească, monument istoric, Restaurantul Belvedere organizează petrecerea dintre ani cu 250 de lei de persoană cu un meniu variat, unde se remarcă preparatele din peşte proaspăt, dar şi un preaprat românesc tradiţional surpriză anunţă reprezentanţii restaurantului.

image

 Restaurantul Belvedere din municipiul Botosani FOTO advan.ro

La Belvedere sunt disponibile în jur de 150 de locuri. Ceva mai încolo pe drumul ce duce către şoseua Iaşiului, Casa Lux organizează un alt Revelion, pe care reprezentanţii restaurantului l-ar numi de pomină. Totodată restaurantul oferă şi o reducere. ”Meniul este de 350 de lei de persoană dar oferim reduceri la înscrierile până pe 15 decembrie sau la grupuri de peste 8 persoane. Meniul va fi clasic şi variant, vor fi focuri de artificii, avem peste 150 de locuri disponibile şi totodată concert de excepţie cu Mirel Manea”, spune una dintre anagajatele de la Casa Lux. 

Un alt mare restaurant din Botoşani organizează Revelionul chiar în centrul oraşului. Mai precis Hotelul-Restaurant ”Regina Maria” fostul UCA, situat pe Pietonalul Unirii. Reprezentanţii restaurantului organizează petrecerea de Revelion cu 200 de lei de persoană, anunţă un meniu clasic şi spectacol tradiţional. Mai precis vor fi interpreţi de muzică populară, muzică uşoară, focuri de artificii şi urători profesionişti.

Revelion la conac 

Pentru botoşănenii care îşi doresc un Revelion, tradiţional, chiar boieresc ca acum 100 de ani, vor găsi oferte adecvate la pensiunile şi hanurile din afara municipiului Botoşani. Este vorba în primul rând de conacul de la Zăiceşti, situat la 10 kilometri de municipiul Botoşani, fostă rezidenţă a unor boieri botoşăneni în secolul al XVIII lea. Oferta este una tradiţională. Preţul este de 270 de lei de persoană, fiind disponibile 111 locuri.

image

 Conacul Zăiceşti aflat în apropiere de municipiul Botoşani FOTO arhiva personala conacul Zaicesti

”Va fi un revelion tradiţional. Vom avea un program artistic cu maestrul Constantin Petrescu şi formaţia Hyperion care vor interpreta muzică populară şi muzică de petrecere veche. Totodată avem un program de datini şi obiceiuri cu urătorii şi colindătorii de la Vorona. Programul artistic va fi completat totuşi şi cu trupa de dansatori din trupa Sky de la Iaşi.  Meniul este bineînţeles tradiţional, ca şi ambianţa, tipic boierească”, spune Dumitru Codău, administratorul conacului de la Zăiceşti. Un alt Revelion organizat în stil pur tradiţional, va fi la Moşia ”Cai de Vis”, în apropiere de comuna Vârful Câmpului, la 20 de kilometri de municipiul Botoşani. 

Vor fi organizate plimbări cu sania trasă de cai, călărie prin zăpadă, urături şi datini, dar şi meniuri pur tradiţionale. Administratorii moşiei spun însă că au fost doar 10 locuri, toate fiind deja ocupate. De locuri disponibile nu mai beneficiază nici Popasul Cucorăni, o atracţie constantă a botoşănenilor dornici de ambient şi mâncare tradiţională. Locurile au fos ocupate încă din luna august spun reprezentaţii popasului. Meniurile cuprindeau batal la ceaun, vin fiert şi numai preparate tradiţionale, preţul de familie variind între 660-680 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole :

Răsfăţ de Crăciun, pe bani puţini: tartă de ton cu ou de prepeliţă şi sticks cu prosciutto pe pat de pepene galben

Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite