Echipa de un milion...de euro!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu riscul ca unii să spună că suntem lăudăroşi, am hotărât, acum când este momentul să te uiţi în urmă şi să evaluezi rezultatele unui an de muncă, să vorbesc despre noi, cei de la Freedom House România. De bine! Deşi nu face rating.

Bilanţ 2012

În 2012, am reuşit, cu o echipă mică, să câstigăm proiecte depuse la Bruxelles (precizez, direct la DG-urile Comisiei Europene din Bruxelles, nu la AM-urile din România) de peste un milion de euro. Noi, patru - cinci oameni, şase în vară, cu un student absolvent al primului an de studiu  la Schefield (Andrei Stan), noi am reuşit să aducem în România peste un milion de euro. Aceşti bani se duc, în cea mai mare parte, în activităţile proiectului dar, în acelaşi timp, fiind proiecte care durează în medie doi ani, asigură premise sănătoase de dezvoltare a organizaţiei pe  termen mediu şi  lung.

Aş dori să vă povestesc cine sunt colegii mei. Voi începe în ordinea vechimii lor. Ramona Diaconu, a venit în 2007, candidând pentru un post de secretară. De atunci a învăţat enorm. Ramona este genul de om care ilustrează perfect opinia pe care am întâlnit-o în cultura americană şi anume că experienţa este cel mai preţios atu într-un CV. Ramona caută liniile de finanţare, cu ea discut iniţial  ideea de proiect, identificăm partenerii şi pornim la drum.

Radu Lungu mi-a fost recomandat de Răduţ Bilbiie, profesorul care mi-a dat întodeauna copii deştepţi. Ei bine, Radu este băiatul deştept. Să nu râdeţi de cuvântul acesta care s-a deteriorat grav în ultima vreme. El scrie efectiv proiectele după ce le  discutăm în prealabil toţi trei. Radu are o foarte mare uşurinţă de a se exprima, atât în română cât şi în engleză, cu capacitatea de a reda cu mare precizie contextul şi nuanţele.

Până la urmă, cea mai mare parte din aceste proiecte a fost scrisă în trei oameni, nucleul dur fiind acesta: Ramona, Radu şi eu. Avem mulţi parteneri în mai toate proiectele noastre. Mulţi dintre ei ne-au ajutat cu idei, cu sfaturi sau cu expertiză. Dar, în cele din urmă, cei care dezvoltă întregul concept am fost aceştia: cei care, noaptea pe la trei, completăm diagrame Gant sau matrice logice. Ei merită un mare BRAVO, acum la sfârşit de an! În acest an ni s-au mai alăturat doi şefi de promoţie de la ştiinţe politice, respectiv comunicare, Andrei Schwartz  şi Cristina Glomnicu. S-au adaptat repede şi dacă nu vor pleca la doctorate pe afară, ne vor ajuta mult.

În ciuda unor politicieni care ma întrebau dacă mai există Freedom House Romania, datorită şi acestor oameni vă anunţ, parafrazând-o pe Jennifer Windsor, fosta mea directoare de la WDC: existăm şi-o să vă mai dăm bătăi de cap!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite