Andrei Şerban creează peisaje în plastilină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei şerban are opt ani şi vrea să se facă regizor. Sau pompier, sau medic, sau ziarist, sau bucătar, dar în niciun caz... parlamentar. Talentul nici nu l-ar lăsa să păşească pe un

Andrei şerban are opt ani şi vrea să se facă regizor. Sau pompier, sau medic, sau ziarist, sau bucătar, dar în niciun caz... parlamentar. Talentul nici nu l-ar lăsa să păşească pe un asemenea drum. Pentru că Andrei şerban este un viitor pictor sau arhitect, sau om de cultură. Toate la un loc sau câte puţin din fiecare. Are opt ani şi uimeşte, deja, cu o abilitate uluitoare: creează opere de artă din... plastilină.
În mâinile lui firave, lutul colorat ia forme spectaculoase. Universul său pestriţ, populat de animale pe care le vede în cărţi, în desenele animate sau în lumea reală, a luat naştere cu patru ani în urmă, când Andrei a făcut o broască-aligator. Părinţii au intuit o imensă foame de creaţie şi au început să-i cumpere cutii cu plastilină. La început, mai puţine. Acum, micuţul Andrei consumă 10 cutii pe lună, dar părinţii ştiu că 55 RON pe lună nu înseamnă nimic atunci când investeşti în viitorul propriului copil. Un băiat de aur, premiat la concursuri de modelaj, un puşti pasionat de istoria artei şi motoarele maşinilor, de lumea subacvatică şi teatru, care pictează la fel de bine precum modelează. Atent la culori şi la dimensiuni, exact în execuţie, ca un chirurg. "De la televizor învăţ foarte multe lucruri moderne: cum funcţionează un motor, cum e o baterie, dar şi despre oceane, munţi şi gheţari", spune Andrei. Are un calm de fier, nu acceptă ajutorul nimănui şi modelează o figurină de plastilină mai complexă chiar şi în trei ore. A luat Premiul I, în 2005 şi 2006, la Concursul Naţional de Arte Plastice şi Decorative, secţiunea Modelaj, Premiul I la Festivalul Mărţişor şi la alte concursuri. A expus, anul trecut, la târgul de Sf. Ilie, la Muzeul ţăranului Român, şi a avut curajul să-şi negocieze chiar şi preţurile lucrărilor sale. Clienţi alţi copii, care au plătit între 2,5 şi 5 RON pentru o figurină făcută chiar şi pe loc. Andrei este unul dintre puţinii copii fericiţi, care îşi ocupă timpul liber într-un mod plăcut şi creativ. Compune, instantaneu, cântecele şi poezii. "Aş putea să am toate muncile din lume, dar nu pot avea decât una. O să văd pe care, atunci când o să cresc mare", spune micul regizor al propriei lumi de plastilină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite