Şeful Casei Naţionale de Sănătate: Suma datorată pentru tratamentele românilor în străinătate, peste 180 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România are de plătit peste 180 de milioane de euro pentru tratamentele românilor din străinătate
România are de plătit peste 180 de milioane de euro pentru tratamentele românilor din străinătate

Suma datorată pentru tratamentele românilor în străinătate depăşeşte 180 de milioane de euro, de aceea au început negocierile pentru eşalonarea plăţilor. Cele mai mari restanţe sunt către Germania, Austria, Franţa şi Italia.

„Vorbim de aproximativ 25.000 de pacienţi. De fapt, noi avem 50.000 de documente de plată. Suma totală din 2013 a fost de 60 de milioane de euro. În 2013 s-au plătit 33 de milioane de euro”, a declarat marţi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Gheorghe Radu Ţibichi, la evenimentul „ZF Regional Health Summit '14", potrivit Mediafax.

Ţibichi a adăugat că suma totală datorată este de peste 180 de milioane de euro, mai aproape 190 de milioane de euro.

„Negociem eşalonare la plată, am semnat un protocol de eşalonare cu Germania şi Austria. Sperăm ca pacienţii români să se adreseze furnizorilor din ţară, chiar dacă, în ultimii ani, am înregistrat o tendinţa de creştere a cererilor pentru tratamente în străinătate cu 5-10% anual", a mai spus preşedintele CNAS.

Întrebat în ce constă relaţia României cu Turcia în domeniul medical, Ţibichi a spus că există un acord care face referire la cazurile de necesitate.

Narcisa Marinescu, managerul Vipmed International, a declarat că, din datele pe care le deţine compania pe care o reprezintă, destinaţiile medicale cele mai frecvente sunt în Turcia, unde pleacă aproximativ 60% dintre pacienţi, urmate de Austria şi Germania. Narcisa Marinescu a precizat că anual pleacă la tratament în străinătate între 400 şi 500 de pacienţi.

Pe aceeaşi temă:

S-a dat undă verde pentru tratamentul românilor în străinătate. Ce tipuri de investigaţii va deconta statul român

Românilor li s-ar putea interzice să se trateze în străinătate dacă România nu-şi achită datoriile

VIDEO Cristian Buşoi, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate: „Orice asigurat se poate trata în ţările din UE”

România riscă să-şi piardă şi pacienţii, după ce românii vor avea liber la tratamente în străinătate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite