24 de medici au fost sancţionaţi anul trecut de Colegiul Medicilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase medici au primit interdicţia de a profesa medicina FOTO Adevărul
Şase medici au primit interdicţia de a profesa medicina FOTO Adevărul

24 de medici au fost sancţionaţi în perioada ianuarie – decembrie 2012 de către Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România (CMR). Dintre aceştia, şase medici şi-au pierdut dreptul de a profesa medicina, fie pe o perioadă de trei luni, fie pe o perioadă de un an, potrivit unui raport dat publicităţii de organizaţia profesională.

Acelaşi raport arată că 194 de medici au fost reclamaţi de pacienţi în perioada menţionată. Cele mai multe dosare aflate pe rolul Comisiei Superioare de Disciplină erau ale medicilor ginecologi (39 de cauze), urmate de cele ale chirurgilor (34 de cauze) si cele ale anesteziştilor (14 cauze).

Faţă de perioada 2010-2011, a scăzut numărul medicilor reclamaţi de bolnavi. Însă, numărul deciziilor luate de Comisia Superioară de Disciplină a crescut.

Joi a avut loc Adunarea Generală a Colegiului Medicilor. Prezent la eveniment, ministrul Eugen Nicolăescu, a explicat că va introduce plata în funcţie de performanţă şi că o comisie deja lucrează la un proiect de lege în acest sens.

Totodată, ministrul a precizat că spitalele clinice ar putea intra în subordinea universităţilor de medicină şi farmacie, iar medicii rezidenţi ar putea beneficia de burse oferite prin programul operaţional POSDRU.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite