Zi de campanie, fără campanie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia zilei postată de Victor Ponta pe Facebook
Fotografia zilei postată de Victor Ponta pe Facebook

Cinci zile au trecut de la startul campaniei electorale, iar cei care râvnesc la Palatul Cotroceni par lipsiţi de vlagă. Comunicarea cu electoratul s-a mutat pe Facebook, de unde candidaţii le promit alegătorilor vrute şi nevrute.

Pentru că Victor Ponta este şi premier şi candidat la Preşedinţie, acesta trebuie să se împartă între campanie şi atribuţiile de prim-ministru. Agenda lui Victor Ponta a fost  încărcată astăzi, dar nu cu evenimente electorale, ci cu responsabilităţi ministeriale, care îl ajută însă şi în campanie pentru că televiziunile umblă pe acolo pe unde păşeşte şeful Guvernului. La ora 11.00 s-a prezentat la ceremonia de aniversare a zece ani de misiuni aeriene SMURD. Un prilej foarte bun pentru ca premierul să se tragă în poză cu doctorul Raed Arafat şi să o arate prietenilor de pe Facebook. Să nu uităm de contribuţia doctorului Arafat la căderea Guvernului Boc din iarna anului 2012. Deci să fie primite câteva sute de voturi în plus.

ponta arafat

Amiaza l-a prins pe Victor Ponta la şedinţa de Guvern, unde începutul a fost dedicat românilor din diaspora, cei care au făcut diferenţa la alegerile din 2009, când România s-a culcat cu Mircea Geoană preşedinte şi s-a trezit cu Traian Băsescu. Ponta, ca fost şef de campanie a lui Geoană, vrea să arate că a învăţat ceva: le promite românilor din străinătate programul prima casă. Prima casă în România Promisiunea este destul de ciudată, având în vedere că românii din străinătate ori şi-au construit palate în satele natale, ori trăiesc în locuinţe improvizate la periferia marilor capitale europene.

În Bucureşti, toată lumea se plânge de vremea urâtă de afară. Nici Klaus Iohannis nu şi-a făcut curaj să iasă la întâlnire cu alegătorii, ci a preferat să lectureze puţin din propria carte. Împărtăşeşte şi cititorilor de pe Facebook un citat, în care dezvăluie că nu frecventează restaurantele, că nu se pricepe la gătit, dar că nu se dă înapoi de la mâncarea bună. În rest, Iohannis pregăteşte de la distanţă prima confruntare cu Victor Ponta. Deocamdată, cei doi încearcă să impună temele care l-ar pune pe celălalt în dificultate.

Elena Udrea ne zâmbeşte şi astăzi de pe Facebook, îmbrăcată în aceeaşi fustă-mini albă. Blonda care speră să ajungă la Cotroceni, ca preşedinte, şi-a mai agăţat o inimă roşie în piept şi le arată românilor cât de bună este pentru sănătate şi pentru modernizarea României. Deplasările prin ţară le-a amânat şi ea, tot din cauza vremii?

image

 Monica Macovei a participat la o lansare e carte şi a câştigat alte trei voturi valoroase: ale autorilor cărţii Psihopolitica şi a lui Alex Ştefănescu. Independendenta de la prezidenţiale este şi singura dintre candidaţi care a cutezat să iasă din Bucureşti. Ploieştenii au întâmpinat-o în Piaţa de Vest, apoi s-au retras într-o sală din Hotelul Central. În timpul acesta, Macovei ne mai arată un colţ al adolescenţei sale.

Despre Călin Popescu Tăriceanu nu mai ştim nimic de când a dat bir cu fugiţii de la o confruntare cu Macovei. Candidaţii anunţă pentru mâine o zi mai încărcată. Staţi pe aproape!

macovei studenta
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite