Vasile Blaga, despre obiectivul PDL: „În 2016, să depăşim 30%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că obiectivul PDL este ca în 2016 să depăşească 30% la alegerile parlamentare.

Întrebat, pe de altã parte, despre criticile aduse de Cristian Preda conducerii PDL privind „uselizarea“ partidului, Blaga a răspuns: „Să nu-şi facă griji, gânduri domnul Preda, nu ne apropiem de USL. Facem opoziţie“.

„Domnului Bodu nu prea i-am remarcat activitatea (de europarlamentar, n.r)“, a mai spus Blaga, menţionând însă că apreciază prestaţia Monicăi Macovei şi pe cea a lui Cristian Preda la Parlamentul European.

Întrebat, legat de foştii contracandidaţi la şefia PDL, dacă are încredere în Elena Udrea, Blaga a răspuns afirmativ, după care a adăugat: „Avem un proiect comun: PDL“.

„Doamna Udrea a fost un ministru bun“, a mai spus Blaga. Întrebat dacă ar numi-o din nou ministru pe Udrea, Blaga a răspuns afirmativ.

Potrivit lui Blaga, şi Anca Boagiu şi Gheorghe Ialomiţianu au fost miniştri buni.

Referindu-se la relaţia PDL cu Traian Băsescu, Blaga a mai spus că aceasta este stabilită de însuşi preşedintele ţării în acest moment. Blaga s-a referit şi la procesul de reorganizare administrativ-teritorială, precizând că acesta este necesar, însă nu în modul în care îl propune USL.

„Sunt convins că vom boicota procesul de regionalizare al Guvernului. (...) Vor să meargă pe cele opt regiuni de dezvoltare ale lui Cozmâncă“, a spus Blaga.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirmă că în prezent conducerea democrat-liberală pare a fi mai tentată să se opună lui Traian Băsescu decât USL, iar în curând acest lucru va forţa ruptura partidului.

„Conducerea PDL pare a fi tentată mai curând să i se opună lui Traian Băsescu decât USL-ului. PDL nu e, însă, din fericire, monolitic. Partidul se va împărţi în curând în tabăra pro- şi tabăra anti-Băsescu“, spune Preda, într-un comentariu postat miercuri pe blogul său.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite