Vasile Blaga:  „PDL va depune aceleaşi amendamente pe care USL le-a depus la bugetul din 2012”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga acuză că deciziile Guvernului Ponta încalcă legea FOTO Mediafax
Vasile Blaga acuză că deciziile Guvernului Ponta încalcă legea FOTO Mediafax

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat, în urma şedinţei Biroului Permanent al partidului, că este nemulţumit de deciziile Guvernului Ponta, urmând să depună mai multe amendamente pentru a corecta derapajele de la lege pe care le presupun noile decizii ale Exectivului.

Vasile Blaga a ţinut să precizeze că PDL va depune exact aceleaşi amendamente la bugetul din 2013, pe care USL le-a depus la bugetul din 2012. "Vrem să scoatem în relief minciunile USL când a fost în opoziţie şi în campanie. Nu i-a interesat niciodată bunăstarea românilor, ci au urmărit transformarea nemulţumirilor în voturi", a spus Blaga.

Blaga a criticat în primul rând schema bugetului care priveşte investiţiile întocmită de Guvernul Ponta. Potrivit liderului democrat-liberal, Ponta vorbeşte despre prioritizarea investiţiilor, însă „această prioritizare nu a fost făcută, deşi au fost la guvernare cea mai mare parte a anului trecut”. PDL va depune, de asemenea, mai multe amendamente menite să „corecteze derapajele de la lege”, precum indexarea pensiilor cu 4%, „când inflaţia este de 5%”.

„Pensiile trebuie să crească cu jumătate din creşterea venitului mediu brut”, a subliniat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a atras atenţia şi asupra deciziei ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a sista plăţile caselor de asigurări de sănătate către unităţile medicale private. Astfel, de la 1 martie, românii vor fi nevoiţi să îşi plătească integral spitalizarea în cazul în care vor apela la sistemul medical privat.

„Nicolăescu dă o lovitură puternică sistemului de sănătate, care are oricum nevoie de reformă. Nu se poate ca omul să nu poată apela la orice sistem clinic îşi doreşte”, a explicat Blaga, cerând totodată premierului să arate care este ponderea din decontările către unităţile medicale private din totalul cheltuielilor de la Sănătate.

„Vrem să ştim dacă acestea înseamnă într-adevăr 10% din cheltuieli. Dar chiar şi dacă ar fi aşa, asta înseamnă că unităţile medicale private se bucură de renume şi şi-au câştigat dreptul de a primi aceste decontări”, a mai spus pedelistul Vasile Blaga.

În luna decembrie, Colegiul Director al PDL a decis ca pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Conducere, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite