Dragnea, despre eliminarea finanţării pentru spitalele private:„Nu au fost discutate în Guvern. Declaraţia a fost neinspirată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni că măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, între care eliminarea finanţării pentru spitalele private, nu au fost discutate în Guvern, el apreciind că declaraţia acestuia a fost „neinspirată“.



"Am văzut declaraţia domnului Nicolăescu legată de trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale. Am avut o discuţie cu el, a rămas ca săptămâna asta să ne punem de acord. Nu cred că a fost foarte inspirată declaraţia. Nu s-au discutat aceste măsuri în şedinţa de Guvern. Ar fi bine pentru toţi miniştrii ca înainte să facă declaraţii despre intenţii majore ale ministerului pe care îl conduc să aibă o discuţie în Guvern sau măcar cu primul-ministru", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

Comentând pe seama acestui subiect, premierul Victor Ponta a declarat că ştia despre discuţia legată de finanţarea spitalelor şi a precizat că va fi luată o decizie politică. "Toată lumea are drept la asistenţă medicală în sistemul public“, a declarat Ponta.

Liberalul Nicolăescu a pus gând rău spitalelor private. Dacă până acum contribuţia obligatorie ne oferea unele beneficii în unităţile spitaliceşti private, de la 1 martie este posibil să plătim integral toate serviciile medicale primite în aceste instituţii, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

„În contractul-cadru pe 2013, care va intra, sper, în vigoare la 1 martie, vom sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private. Astfel încât toţi banii publici – vorbim de fondul unic naţional de asigurări sociale de sănătate – să meargă către spitalele publice“, a spus Nicolăescu sâmbătă la Târgu Mureş.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite