Turcescu, primele declaraţii după autodenunţ: Vreau să ajung în faţa unui judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Robert Turcescu a declarat, miercuri, la România TV că va oferi mai multe explicaţii în legătură cu statutul său de ofiţer acoperit când va ajunge în faţa magistraţilor.

„Ce am avut de spus şi de arătat am arătat. De acum înainte nu la mine este responsabilitatea judecării. Nu ştiu nici foarte sigur a cui este, dar sper să existe judecători drepţi. Doresc judecători drepţi.  Eu vreau să ajung în faţa unui judecător care să decidă ce am făcut, ce nu am făcut, el să decidă. Nu fug de nimic“, a spus el.

Robert Turcescu a reluat, de altfel, acelaşi mesaj pe tot parcursul declaraţiei sale.

„Ce era de spus pentru opinia publică am spus. Restul lucrurilor le voi spune unui judecător. Ceea ce spun în faţa unui judecător, sub jurământ, e altceva. Sunt nişte etape care trebuie parcurse. Explicaţiile le voi da în faţa unui judecător. Eu nu vreau să mai împart lumea în alb şi negru, să mă justific în faţa opiniei publice. Dacă va exista această decizie a unui judecător, sub jurământul pe Biblie, voi spune tot“, a completat el.

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, mai multe documente menite să ateste calitatea sa de ofiţer acoperit. Autenticitatea documentelor, după cum se arată într-un material publicat pe site-ul adevărul.ro, este însă îndoielnică şi asupra autodenunţului făcut de jurnalist planează mai multe semne de întrebare.

Pe de altă parte, Turcescu însuşi a apărut duminică seara, la B1 TV, şi s-a confesat în direct, în studioul de televiziune. Mărturia sa a stârnit numeroase reacţii inclusiv în mediul politic. Recent, fostul şef SIE Teodor Meleşcanu a subliniat că este vorba despre o mărturisire incompletă şi care are drept consecinţă suspectarea tuturor instituţiilor de profil din ţară.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi că Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia.

"Evaluăm împrejurarea şi situaţia creată. Dacă această situaţie este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni, ne sesizăm. Dacă nu, nu", a spus Tiberiu Niţu, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde a participat la şedinţa plenului.

Citeşte şi:

Şase întrebări-cheie despre deconspirarea lui Turcescu

Lumea politică a fost dinamitată de mărturia jurnalistului Robert Turcescu, potrivit căreia acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire. Însă dincolo de emoţia „dezvăluirii”, care nu a fost probată nicicum, rămân câteva întrebări ale căror răspunsuri pot spune cât adevăr este în această poveste

Meleşcanu, la Adevărul Live: Turcescu trebuia să dezvăluie totul, altfel vor plana îndoieli asupra tuturor

Fostul director SIE, Teodor Meleşcanu, a răspuns, la Adevărul Live, setului de întrebări formulate de „Adevărul“ pentru candidaţii la Preşedinţie, în cadrul campaniei „Alege preşedintele!“. În plus, Meleşcanu a vorbit despre dezvăluirile făcute de Robert Turcescu, dar şi despre consecinţele acestora asupra activităţii serviciilor de informaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite