Tăriceanu vede centre oculte de putere în justiţie. Pe cele de tip CNAS, cu costuri în vieţi omeneşti, nu le vede

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâmplarea face să asistăm, în aceeaşi zi, la declaraţii furibunde ale lui Tăriceanu împotriva justiţiei şi la arestarea conducerii CNAS pentru fraude de 10 milioane de euro din banii bolnavilor.

Iată declaraţia lui Tăriceanu: „Sunt lucruri care sunt mai grave decât ceea ce ne imaginăm că există în Justiţia română. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel definit ca fiind stat de drept, ci un stat în care relaţii oculte de putere au funcţionat şi au pus între paranteze puterea legitimă, democratică şi votul cetăţenilor”.

Simultan acestor declaraţii, judecătorii arestează pentru 30 de zile conducerea CNAS („puterea legitimă”) pentru „constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în exerciţiul funcţiei de conducere în scopul obţinerii de foloase necuvenite”.

Mai precis, acest grup infracţional se ocupa de furt calificat din banii CNAS, bani care urmau să fie folosiţi pentru tratamente şi salvarea de vieţi omeneşti. Câţi pacienţi au murit din cauza furtului acestor bani? Acuzaţiile s-ar putea extinde foarte uşor la „omor calificat”.

Cine este Marian Burcea, directorul CNAS, capul grupului infracţional?

Este un om care este prietenul lu' Liviu de multă vreme şi medicul personal şi a lu' nevastă-sa şi a lu' fiu-său cu ochii, cu..., spune despre el într-o interceptare Dan Blendea, şeful Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Aşteptăm declaraţiile, eventual denunţurile, urmare a derulării anchetei penale în curs, să vedem ce alte persoane de rang înalt („puterea legitimă”) erau implicate în furtul banilor de la tratamentele bolnavilor.

Aşadar, unde sunt „relaţiile oculte de putere”, domnule Tăriceanu? În justiţie sau în conducerea statului? Câţi alţi „conducători”, de acelaşi calibru, aţi instalat dv. cu dl Liviu Dragnea („puterea legitima”) în fruntea instituţiilor statului? Şi judecătorii care i-au arestat pe cei din conducerea CNAS au fost „timoraţi” de către procurori?

Acum înţelegem mai bine de ce susţine dl Tăriceanu schimbările la legile justiţiei propuse de ministrul Tudorel Toader. Aducerea procuraturii sub controlul ministrului justiţiei, om politic numit de conducerea politică, „legitima”, a statului, ar diminua considerabil anchetele penale de tipul celei care se desfăşoară acum, legată de conducerea CNAS, cu o conducere numită politic.

Şi conducătorii politici care au numit conducerea CNAS n-au nici o vină? Ei nu sunt coautori, cel puţin moral, la mortea a zeci, poate sute de pacienţi, ca urmare a acestor furturi din banii destinaţi tratamentelor?

În concluzie, dl Tăriceanu ar trebui să fie mai rezervat cu astfel de declaraţii, conform înţelepciunii populare care spune că „hoţii strigă hoţii”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite