Tăriceanu îl avertizează pe Antonescu: „Nu mai putem fi indiferenţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat, marţi, pe liderul PNL Crin Antonescu, care declarase că toţi cei care au criticat măsurile fiscale anunţate de Guvern „vorbesc prin somn“. Tăriceanu a subliniat că atât el, cât şi „alţi colegi“ vor reacţiona în faţa acestor decizii.

„Oamenii aşteaptă de la noi locuri de muncă, nu noi impozite şi taxe. Partidul care va deconta aceste măsuri va fi sigur PNL şi nu PSD. Eu şi alţi colegi nu putem privi cu indiferenţă astfel de măsuri inepte“, a afirmat fostul premier, la Realitatea TV.

„Ar fi mai utilă o transparenţă şi o consultare a mediului de afaceri înainte de a lua astfel de măsuri. România este, din păcate, de o lungă perioadă de vreme, subminată de evaziune fiscală. Atunci, măsura  cea mai facilă, dar ineptă e aceea de a creşte impozitele“, a mai spus Tăriceanu.

Declaraţiile sale intervin în contextul în care marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL, Crin Antonescu a comentat criticile mai multor liberali legate de introducerea unor noi taxe.

„Ni se întâmplă tuturor să vorbim prin somn, poate. Nu e niciun păcat. E uşor somnambulică această critică, acest tip de critică. De ce? Pentru că nu poţi să visezi că s-au mărit taxe şi să le critici. Le critici în somn atunci.“, a susţinut liderul liberal.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, la RFI, că punctul său de vedere este susţinut de mai mulţi colegi din formaţiune şi ar urma să fie subiectul discuţiilor din cadrul Delegaţiei Permanente a PNL de la sfârşitul lunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite