Senatul blochează activitatea Guvernului Cioloş: Executivul nu va putea adopta ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea îi pune beţe în roate premierului Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Liviu Dragnea îi pune beţe în roate premierului Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Plenul Senatului a respins proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare, după ce Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au făcut declaraţii în acest sens.

Plenul Senatului a respins, cu 77 voturi ”împotrivă”, 8 abţineri şi doar 25 de voturi ”pentru”, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu au fost de acord cu proiectul de lege pentru abilitarea Guvernuluid e a emite ordoneţe pe timpul vacanţei parlamentare. „Noi nu credem că Guvernul trebuie să aibă abilitatea să le emită“, a spus Tăriceanu, completat de Dragnea. ”Colegii mei au spus şi azi că în acel proiect de lege Guvernul a pus foarte multe năzbâtii“, a spus Liviu Dragnea.

„Guvernul va acţiona în limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare”, a arătat Dacian Cioloş.

Liderul PNL Alina Gorghiu a luat apărarea Guvernului Cioloş. „Aceşti oameni se întrec pe ei înşişi în iresponsabilitate. Acum flutură altă ameninţare îndreptată împotriva Guvernului Cioloş: restrângerea posibilităţii de a guverna pe timpul vacanţei parlamentare”, a spus Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite