PSD dă semne că-l salvează pe Corlăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD şi ALDE privesc cu circumspecţie solicitarea DNA privind ridicarea imunităţii lui Titus Corlăţean, aceştia pregătind în tăcere salvarea fostului ministru de Externe. Pe de altă parte, liberalii anunţă cu voce tare că vor vota „pentru“ încuviinţarea solicitării DNA.

Social-democraţii nu au primit bine vestea că DNA cere încuviinţarea ridicării imunităţii pentru colegul lor Titus Corlăţean. Dacă în alte asemnea cazui liderul PSD Liviu Dragnea preciza că partidul pe care-l va conduce nu se va opune cererilor venite din partea Justiiei, în acest caz, preşedintele PSD a avut o declaraţie mult mai nuanţată, semn că există şanse mari să vedem cum PSD îşi asumă salvarea lui Corlăţean. „Informaţia e foarte proaspătă şi o să discutăm cu colegii noştri. Recunosc că nu mă aşteptam la asta, dar ne întâlnim în partid şi stabilim ce facem“, a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă fostul premier Victor Ponta va fi implicat, la rândul său, în acest dosar, deoarece ar fi fost avantajat de Corlăţean, pe atunci ministru în Guvernul său, liderul PSD a răspuns: „Nu ar avea de ce. Nu cred, nu cred că poate să ajungă la Victor Ponta, nu ar avea de ce. Victor Ponta a fost candidat. Ştiu, era prim-ministru, dar nici eu, nici dumneavoastră nu suntem procurori, deci nu ştim ce e acolo. Nu înţeleg de ce a ajuns la Titus, dar, sigur, nu am toate informaţiile“, a adăugat Dragnea.

Tăriceanu îl vede pe Iohannis vinovat

Unul dintre campionii declaraţiilor împotriva DNA, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a ironizat cererea de solicitare pentru ridicarea imunităţii în cazul Corlăţean, cconsiderând că singura persoană care a profitat de situaţia din noiembrie 2014 a fost Klaus Iohannis. „Domnul Corlăţean este acuzat că prin acţiunile sale a creat foloase necuvenite probabil că domnului Ponta, nu ştiu, în fine, eu cred că prin modul în care DNA-ul pune problema nu cred că s-au documentat suficient de bine, dacă e vorba de foloase necuvenite, cred că mai degrabă a profitat Iohannis, că parcă Iohannis a câştigat alegerile, nu Ponta, dar în fine“, a declarat Tăriceanu, semn că ALDE, partidul pe care îl conduce, ca vota, ca de fiecare dată, împotriva Justiţiei.

Dincolo de ironia lui Tăriceanu, procurorii DNA au explicat limpede că refuzul lui Corlăţean de a deschide noi secţii de votare pentru diaspora a însemnat avantaj electoral pentru Victor Ponta. „Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate. Prin urmare, limitarea accesului la secţiile de votare în străinătate a avut drept consecinţă creşterea procentajului total de voturi favorabile obţinute de acelaşi candidat (Victor Ponta – n.r.), în condiţiile în care comportamentul electoral al cetăţenilor români din străinătate, în mare parte, era defavorabil candidatului  respectiv“, se arată în comunicatul DNA.

Liberalii spun „da“ Justiţiei. Degeaba

PNL e singurul partid care a anunţat deschis că va vota pentru ridicarea imunităţii lui Corlăţean, însă liberalii sunt minoritari în Senat. „PNL are decizia de a vota favorabi şi în mod transparent pentru orice solicitare de ridicare a imunităţii, indiferent de numele persoanei vizate sau apartenenţa politică. În mod similar, solicităm PSD să-şi dea măsura declaraţiilor publice prin fapte, în mod diferit faţă de modul în care a făcut-o până acum prin blocarea solicitărilor adresate Parlamentului“, se arată într-un comunicat remis de conducerea PNL.

E momentul ca PSD să plece capul în pământ, să-şi recunoască abuzul şi să le ceară scuze românilor. Alina Gorghiu, copreşedinte PNL 

Personal, copreşedintele Alina Gorghiu a avut o reacţie şi mai dură faţă de PSD. „ Le cer să aibă decenţa de a nu împiedica această anchetă printr-un vot împotriva urmăririi penale. E momentul ca PSD să plece capul în pământ, să-şi recunoască abuzul şi să le ceară scuze românilor. Asta pentru că votul nu e o lozincă!“, a afirmat Gorghiu.

Citeşte şi: 

Alina Gorghiu: PSD să nu împiedice ancheta DNA pe votul din diaspora. Să plece capul, să-şi recunoască abuzul şi să ceară scuze

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că social-democraţii trebuie să aibă decenţa de a nu împiedica ancheta DNA care-l vizează pe fostul ministru Titus Corlăţean, printr-un vot împotriva urmăririi penale.

Klaus Iohannis, la o dezbatere despre Diaspora: Votul prin corespondenţă, un vot câştigat cu multă trudă

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs despre românii din străinătate, marţi dimineaţă, la un eveniment desfăşurat la Palatul Cotroceni şi la care au fost invitaţi reprezentanţi ai Diasporei, şeful statului punctând faptul că legea votului prin corespondenţă este un mare câştig.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite