PSD îl aşteaptă pe Maior cu braţele deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O eventuală revenire a lui George Maior în PSD este salutată de foştii săi colegi de partid, iar sociologul Vasile Dâncu, fost membru PSD, crede că fostul director al SRI ar putea reforma partidul.

Demisia lui George Maior din fruntea SRI a lansat în spaţiu public un val de speculaţii privind posibila sa revenirea în PSD, partid pe care l-a părăsit în urmă cu opt ani când a fost numit în fruntea serviciului.  Tototdată, există voci care susţin că George Maior ar fi demisionat din fruntea SRI tocmai pentru a-şi netezi drumul către Palatul Victoria.

Senatorul PSD Ioan Chelaru este de părere că revenirea fostului şef al SRI în PSD ar fi un câştig pentru partid, dar nu crede că acest lucru se va concretiza. „Maior este un intelectual care poate face o carieră politică. Să nu uităm că atunci când era în PSD a promovat ideea de centru-stânga. Pentru orice partid ar fi un câştig, deci îl aşteptăm“, ne-a declarat Ioan Chelaru. 

În ceea ce priveşte scenariul George Maior-premier, senatorul a precizat că schimbarea actualului premier nu va avea loc mai devreme de alegerile din 2016. „Acesta nu mai este un subiect pentru presă. Nu se pune problema ca Victor Ponta să fie schimbat până la alegerile de la anul“, ne-a mai precizat senatorul Chelaru. 

Deputatul PSD Florin Iordache s-a declarat încântat de o eventuală revenire a lui  Maior în rândurile social-democraţilor. „Orice e posibil. Este un profesionist şi un om de perspectivă, deci nu exclud o eventuală revenire a sa“, a declarat pentru „Adevărul“ Florin Iordache. 

Şi europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că revenirea lui George Maior în PSD ar fi binevenită. „Este o decizie personală a domnului Maior. Are oricând uşa deschisă în PSD. Să nu uităm că a plecat la SRI de pe funcţia de senator PSD“, ne-a declarat Cătălin Ivan.

Govor: Mă bucur!

Şi baronul PSD de Satu- Mare, Mircea Govor, îşi doreşte ca George Maior să revină în politică. „Nu pot decât să mă bucur, deoarece Maior este un om valoros, iar reîntoarcerea lui în PSD ar fi un mare câştig pentru noi. Personal aş dori să se întample lucrul acesta”,  a declarat, pentru „Adevărul“, Mircea Govor.

„Nu a fost foarte integrat în PSD“

Invitat, ieri, la Adevărul Live, sociologul Vasile Dâncu a declarat că George Maior, cu care este prieten de peste 20 de ani, nu i-a spus niciodată că ar dori să revină în politică, în speţă în PSD. „Nu-l văd dornic să facă politică. Nu este un politician tipic, care să lase interesul colectiv pentru unul particular. Dacă ar face politică, ar face una de bună calitate. De exemplu, cum este reforma în PSD pe care, cred, că ar face-o foarte bine.  Dar nu a fost niciodată un politician foarte integrat în PSD“, a declarat Vasile Dâncu, la Adevărul Live. Sociologul a mai precizat că experienţa i-a arătat că toate mişcările din spaţiul politic au legătură cu lupta pentru putere. „Îl cunosc bine pe dl Maior şi ştiu că ţine mult la principiile şi la proiectele domniei sale. Nu este un om foarte temperamental, care să acţioneze sub impulsul momentului“, a mai precizat Vasile Dâncu.

Sociologul mai admite că este foarte probabil ca în urma demisiei lui George Maior să cadă Guvernul. „Presa comenta că guvernul Ponta este mai fragil în urma demisiei domnului Maior. S-ar putea întâmpla şi asta. Poate ceea ce se dorea, ca în Parlament să se facă o majoritate inversă, adică să se distrugă actuala majoritate şi să se construiască alta, poate va fi mai uşor pentru că domnul Maior nu mai este la SRI. Astea sunt însă simplele mele speculaţii“, a conchis Vasile Dâncu. 

A avut întotdeauna două credinţe. Sfinte. Justiţia şi securitatea naţională. Şi-a închinat peste opt ani din viaţă, zi de zi, neîncetat, acestui crez. 

Sorina Matei 

realizator TV

Este un act de voinţă personală, dar şi un gest democratic de protest al unuia  dintre cele mai bune produse ale clasei politice româneşti post-decembriste.

Remus Ştefureac

director INSCOP Research

SRI a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut până acum, dar societatea noastră a câştigat un lider care, indiferent de drumul pe care îl va alege, sunt convins că îşi va face datoria faţă de români şi faţă de România.

Gabriel Oprea

ministru de Interne

Citeşte şi:

Adevărul Live. Sociologul Vasile Dâncu: Impulsul demisiei lui George Maior vine dintr-o mare lehamite

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite