Primarul din Nana: Mi-ar plăcea să o cunosc pe Ioana Băsescu, poate la culesul grâului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat marţi, la finalul audierilor din comisia parlamentară de anchetă privind terenul cumpărat de fiica preşedintelui, că Ioana Băsescu nu a trecut niciodată prin localitate, dar că i-ar plăcea să o vadă la culescul grâului.

„Mi-ar face plăcere să o cunosc, dar nu a trecut. Probabil are altă treabă. Când o veni la culesul grâului, poate fac cunoştinţă cu ea“, a declarat Dobre, la finalul audierilor.

Gheorghe Dobre a ţinut să precizeze că nu a fost contactat niciodată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu. „V-o spun pe cuvântul de onoare. Eu vă spun că la primărie nu l-am văzut intrând, să vorbească cu cineva. Dacă a venit în lipsa mea, dar eu nu am auzit aşa ceva. Niciodată nu a venit cineva la mine să mă întrebe de suprafaţa asta de teren, se vinde, a cui e, cum e? Nu m-a întrebat nimeni“, a mai spus Dobre.

Primarul comunei Nana a mai adăugat că tranzacţiile cu terenuri nu se fac în primărie, ci la notariat şi la judecătorie. „De la Primărie se solicită un certificat fiscal, dar primăria, alt document cu privire la aceste tranzacţii, nu face“, a mai spus Dobre.

Despre achiziţionarea de către secretara comunei a unei suprafeţe de teren de 50 de hectare, în Nana, pe care apoi a vândut-o aceleiaşi firme care a vândut terenul şi fiicei preşedintelui Băsescu, primarul Gheorghe Dobre a declarat că aceasta a vândut terenul pentru că soţul ei a suferit un transplant şi a avut nevoie de bani.

„Din moment ce s-au pus la dispoziţie documente, cine l-a lucrat, cum l-a lucrat, mai mult de atât ce discuţii să am eu cu secretara? Era un teren proprietate privată pe care eu, în afară că îşi plăteşte la timp datoriile, la primărie, nu m-a interesat nici persoana şi nici suprafaţa. Obiectivul meu este comuna în sine, nu tranzacţiile de terenuri“, a mai spus Dobre.

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a audiat ieri pe reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi şi pe prefectul judeţului, George Iacob.

Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a declarat că este posibil ca, la ora actuală, să existe titluri de proprietate ai căror autori să fie decedaţi.

“Este posibil ca în momentul de faţă să existe titluri de proprietate ai căror autori sunt decedaţi, e normal. Amintiţi-vă când s-a făcut colectivizarea şi cui i s-a luat pământul. Categoric, ai o vârstă. Mi se pare că suntem în 2014, iar media de viaţă în România nu e de o sută şi ceva de ani. În multe situaţii, autorul este decedat, dar asta nu înseamnă că nu are urmaşi. Oricine vede astfel de titluri de proprietate va da acelaşi răspuns”, a declarat Iacob, prezent la audierile Comisiei Nana.

Citeşte şi:

Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, chemat la audieri. Firea: Noi nu vânăm pe nimeni

Comisia parlamentară care anchetează terenurile de la Nana achiziţionate de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-a reunit astăzi, la Parlament, în prima şedinţă. Potrivit social-democratei Gabriela Firea, de lunea viitoare vor începe audierile în acest caz. De asemenea, membrii forului de anchetă vor solicita şi raportul comisiei parlamentare care a investigat activitatea CEC Bank.

Comisia Călăraşi, votată în Parlament. Cine va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

Plenul Parlamentului s-au reunit marţi şi a votat cu majoritate de voturi înfiinţarea Comisiei Călăraşi, for care va ancheta terenul cumpărat de fiica preşedinteleui Traian Băsescu în localitatea Nana.

Prefectul judeţului Călăraşi, la audierile Comisiei Nana: Ar putea exista titluri de proprietate ai căror autori să fie decedaţi

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a audiat astăzi pe reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi şi pe prefectul judeţului, George Iacob.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite