UPDATE Premierul Grindeanu şi-a luat consilier un fost general SRI proaspăt pensionat de Hellvig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Generalul Gabriel Stătescu, trecut în rezervă săptămâna trecută din SRI de către preşedintele Klaus Iohannis, a fost numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Sorin Grindeanu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că îl cunoaşte din perioada în care era ministru al Comunicaţiilor pe generalul SRI în rezervă Gabriel Stătescu, actual consilier de stat la Guvern.

El a adăugat că l-a ales pe acesta pe criterii de competenţă. „Nu este consilierul de stat pe siguranţă naţională, apărare sau securitate naţională. Eu cred că în perioada imediat următoare una din provocările pe care le vom avea e cea legată de sistemul IT şi arhitectura guvernamentală în acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de făcut. De prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituţie în parte şi-a dezvoltat propriul concept în acest domeniu astfel încât interoperabilitatea dintre instituţii să nu fie cea dorită“, a spus Grindeanu, la Academia de Studii Economice.
 

În 8 martie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig, a generalului de brigadă cu o stea Gabriel Stătescu, decretul fiind publicat în Monitorul Oficial. Gabriel Stătescu a condus Direcţia de comunicaţii şi tehnologia informaţiei din SRI. 

Tot luni, Grindeanu l-a numit în funcţia de şef de cabinet pe Alexandru Chirilă, fostul său consilier din  perioada în care ocupa postul de preşedinte al Consiliului Judetean Timisş. Chirila a fost în trecut şi consilier al primarului liberal din Timişoara, Nicolae Robu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite