Ponta: „Nu am luat niciun ban pentru Roşia Montană. Referendumul este o idee foarte bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
victor ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta este de acord cu organizarea unui referendum pentru Roşia Montană, idee avansată de preşedinte în această dimineaţă la „Adevărul Live“. Ponta i-a transmis totodată preşedintelui că nu a luat niciun ban pentru Roşia Montană.

„Dacă preşedintele, conform atribuţiilor, consideră util să declanşeze un referendum e o idee foarte bună. În cadrul Parlamentului este locul ideal de dezbatere pentru cei care au opinii pro sau contra. După care mergem la referendum“, a fost reacţia premierului la finalul şedinţei USL.

Ponta a mai precizat că proiectul Roşia Montană a suferit câteva modificări faţă de varianta iniţială. Astfel, au fost specificate investiţiile în protecţia mediului, creşterea redevenţei şi mărirea participaţiei statului. „Dacă s-ar realiza acest proiect, România ar beneficia de 75% din ceea ce s-ar realiza în urma exploatării. Conform legilor actuale, ministerele trebuia să emită autorizaţiile pentru proiect. Dacă nu se emiteau, companiile ne dădeau în judecată şi ne cereau despăgubiri“, a mai spus premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seara, la Antena 3, că, în calitate de deputat, va vota împotriva proiectului Roşia Montană, subliniind că Parlamentul va decide dacă acest proiect va fi aprobat sau respins.

"Voi vota împotriva acestui proiect din considerentele pe care le ştiţi. Nu există o altă soluţie decât aceea ca absolut toate elementele să fie puse pe masa Parlamentului unde să fie reprezentate toate categoriile sociale. Argumentele pro şi contra trebuie să fie prezentate Parlamentului care va decide dacă facem un astfel de proiect sau îl respingem", a afirmat premierul.

VIDEO Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb şi eu acum, ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Roşia Montană: deputatul Ponta respinge ce aprobă premierul Ponta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite