Obiectivul Monicăi Macovei în 2016: înfiinţarea instituţiei de procuror european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei, în studioul Adevărul Live Foto: Eduard Enea
Monica Macovei, în studioul Adevărul Live Foto: Eduard Enea

Adoptarea Regulamentului Procurorului European, verificarea modului în care sunt cheltuiţi banii europeni şi situaţia conflictelor de interese la agenţiile europene care se ocupă de securitatea frontierelor UE şi la Comitetul European al Regiunilor - proiecte ale europarlamentarului Monica Macovei la începutul anului 2016.

În calitate de raportor, Monica Macovei lucrează la ultima versiune a Regulamentului Procurorului Public European, adoptată de Consiliul JAI. „Voi continua întâlnirile cu reprezentanţii Preşedinţiei Olandeze (care a început la 1 ianuarie 2016), pentru că am agreat cu ei şi cu Comisia ca până la sfârşitul lunii iulie 2016 să adoptăm acest Regulament', a declarat Monica Macovei.

Torodoată, europarlamentarul Monica Macovei a prezentat luni în Comisia pentru control bugetar (CONT), primele constatări privind modul în care au fost cheltuiţi banii şi problemele de management la Comitetul European al Regiunilor.

Ca raportor pentru descărcarea de gestiune a Comitetul European al Regiunilor pentru anul 2014, Monica Macovei verifică şi utilitatea şi costurile celor 700 de misiuni efectuate în diverse ţări de personalul instituţiei, situaţia conflictelor de interese, procedurile de achiziţii publice, procedurile pentru angajări, gradul de protecţie a angajaţilor care raportează ilegalităţi (whistle-blowers). La şedinţa CONT, prezintă primele constatări şi adresează întrebări conducerii Consiliului European al Regiunilor şi altor instituţii europene relevante.
În CONT, europarlamentarul Monica Macovei va discuta şi despre 'European Adviser' pentru Protejarea Datelor Personale, tot în calitate de raportor.

„În această săptămână, în calitate de raportor, voi prezenta în Comisia pentru justiţie şi libertăţi civile (LIBE) 11 opinii referitoare la managementul financiar, de resurse umane şi la situaţia conflictelor de interese pentru Frontex, Europol, Eurojust şi alte agenţii care se ocupă de securitatea frontierelor UE şi de cooperarea judiciară“, a declarat Monica Macovei, referindu-se la un alt proiect la care lucrează în această perioadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite