Marian Petrache, despre reprimirea primarilor traseişti: Preşedintele Iohannis are lista cu numele celor care au plecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Petrache FOTO Adevărul
Marian Petrache FOTO Adevărul

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat marţi la Adevărul Live, referitor la ordonanţa de urgenţă care a permis, în perioada alegerilor prezidenţiale, migraţia primarilor de la PNL la PSD, că preşedintele Klaus Iohannis are o listă nominală cu toţi aleşii locali care au părăsit partidul.

„Să vă spun ceva, ceva ce ştie foarte puţină lume. Imediat după ce s-a încheiat perioada de aplicare a ordonanţei 55, adică perioada de tranziţie, preşedintele Iohannis mi-a cerut lista nominală cu primarii care au plecat din PNL. Nu e o decizie în PNL legat de asta. La alegerile locale, cetăţeanul e mult mai implicat. Îl alege pe ăla de lângă el. Vom vedea care va fi situaţia. Vreau să spun altceva: noi o să cerem filialelor nişte nivele de performanţă şi mai punem condiţia de integritate pentru toţi candidaţii noştri. Selecţia se face în baza a doua criterii esenţiale: de integritate şi sondajul de opinie. PNL nu mai este un partid ca până la unificare, în care să ne gândim că trebuie să luăm un scor bun“, a explicat Petrache.

Întrebat cum poate PNL să accepte revenirea primarilor traseişti, după ce i-a acţionat inclusiv în instanţă pe unii din ei, Petrache a răspuns evaziv.

„În politică, nu poţi să fii fată mare. PSD a făcut altceva: a dat o lege prin care s-au furat primari. Faptul că unul din foştii primari PNL e acceptat pentru o filială nu seamănă cu ordonanţa dată de PSD cu un scop bine determinat, să câştige alegerile prezidenţiale. PSD mai avea să dea o ordonanţă prin care să numească câştigătorul alegerilor, în rest, făcuse tot“, a spus el. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite