Iohannis, după ce Dăncilă nu i-a răspuns la telefon: Dacă ar fi un domn prim-ministru, i-aş spune ceva. Fiind o doamnă, mă abţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a comentat pentru prima dată situaţia de vineri când timp de trei ore nu a putut să vorbească la telefon cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, şeful statului dorind să discute despre subiectul mutării ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.

GALERIE FOTO 

„Ştiţi, dacă ar fi un domn prim-ministru, i-aş spune ceva. Fiind o doamnă, mă abţin“, a declarat Klaus Iohannis, fiind întrebat dacă are să-i reproşezeceva lui Dăncilă după ce nu i-a răspuns timp de mai multe ore la telefon.

Ulterior, acesta a explicat situaţia referitoare la posibila mutare a ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. „Am avut o discuţie destul de lungă. Am discutat cu mai multă lume. Înţeleg că guvernul a vrut să aibă un fel de platformă de discuţie pe această temă. E o discuţie exploratorie. Dacă e aşa, nu e greşit. De acolo până la o mutare efectivăe o cale lungă. Noi respectăm legislaţiia internaţională. Noi suntem membri ONU şi ONU abordează clar această chestiune. Există numeroase rezoluţii ONU care spun clar că până nu se înţeleg cele două părţi nu se vor muta ambasade la Ierusalim“, a mai spus şeful statului. 

Preşedintele nu a fost de acord nici cu alte argumente ale coaliţiei PSD-ALDE. „Argumentul logistic nu are  sens.Tuturor le-ar fi uşor să lucreze lângă domiciliu, dar nu ţine. UE areo linie clară. Nimeni din UE nu-şi mută ambasada până nu se lămuresc părţile de acolo.“, a mai spus Iohannis.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite